Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
GOMBR je jedna od udarnih snaga Hrvatske kopnene vojske
Obilježena 10. obljetnica Gardijske oklopno mehanizirane brigade OS RH
 

 

obljetnica omb os rh

 

Deseta obljetnica Gardijske oklopno mehanizirane brigade (GOMBR) Hrvatske kopnene vojske obilježena je u vojarnama 5. Gardijske brigade "Slavonski sokolovi" u Vinkovcima, 3. Gardijske brigade "Kune" u Đakovu, "Našice" u Našicama i "Bilogora" u Bjelovaru, a tim je povodom održan i Dan otvorenih vrata postrojbi te brigade. 


Gardijska oklopno-mehanizirana brigada OS RH ustrojena je od 3. gardijske brigade "Kune", 7. gardijske brigade "Pume" i 5. gardijske brigade "Sokolovi". 

Središnjoj svečanosti u vojarni "Slavonski sokolovi" u Vinkovcima nazočili su izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane državni tajnik Tomislav Ivić i izaslanik načelnika Glavnog stožera OS RH i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Mate Ostović, priopćio je MORH. 

Ivić je tom prigodom svim pripadnicama i pripadnicima GOMBR-a čestitao na predanom radu, motivaciji, stručnosti i domoljublju koje su unosili u ustrojavanje brigade, koja čuva sjećanja na legendarne brigade pobjedničke Hrvatske vojske, Kune, Pume i Sokolove

Naglasio je kako je GOMBR danas dobro ustrojena brigada i jedna od udarnih snaga Hrvatske kopnene vojske te snažna karika Oružanih snaga, koja je svoje sposobnosti i profesionalizam dokazala u misijama i operacijama potpore miru, ali i u pomoći građanima u borbi s požarima i poplavama, gdje su pružili svu potrebnu pomoć ljudima u nevolji. 

GOMBR ima više od 2800 pripadnika, sjedište Zapovjedništva je u vojarni u Vinkovcima, a temeljna misija je obrana suvereniteta i cjelovitosti Hrvatske, razvoj i održavanje sposobnosti za sudjelovanje u međunarodnim vojnim operacijama te spremnost za pružanje pomoći civilnim institucijama u zemlji u slučaju prirodnih i tehničko-tehnoloških katastrofa, priopćio je MORH.

 

 Foto: 1. HRT

Autor: UCM

Izvor: HRT

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 510 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com