Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
Izvorni i autohtoni slavonsko-baranjski proizvod
Uskoro najveća manifestacija kulina u Hrvatskoj
 

kulin


 

Novosti iz Domovine

 

Ljubitelj ste kulina i Baranje? Najveća manifestacija kulina u Hrvatskoj počinje u četvrtak 25. svibnja u srcu Baranje u Jagodnjaku. Točnije u prostorijama OŠ Jagodnjak, a trajat će četiri dana.

Posjetitelji mogu uživati u mnoštvu različitih domaćih kulena, te kulturnom i zabavnom programu koje priprema Općina Jagodnjak. Nakon svečanog otvorenja Kulinijade slijedi defile konja i konjskih zaprega ulicama Jagodnjaka te smotra folklornih društava i zabavni program.

...

Manifestacija svake godine privlači sve veći broj posjetitelja, ali i natjecatelja pa je tako  prošle godine njih 125 predalo svoje uzorke kulina na ocjenjivanje pri čemu se vrednuju: boja, okus, miris, kakvoća i drugo. Cilj Kulinijade je promocija i predstavljanje kulina kao izvornog i autohtonog slavonsko-baranjskog proizvoda te poticanje proizvodnje ovog tradicionalnog gastro specijaliteta.  

Na Kulinijadi će te moći  konzumirati i druge domaće proizvode po čemu je Baranja poznata kao što su: sirevi, mljevena paprika, med, suhomesnati proizvodi i drugo, a pića će biti isključivo od malih lokalnih proizvođača kao što su: domaća vina, craft pivo te prirodne sokovi čime festival potiče širu uporabu domaćih proizvoda.

 

 Foto: HRT

Autor: UCM

Izvor: HRT

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 195 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
U drugom krugu predsjedničkih izbora biti će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr