Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
Večer svečanog otvorenja festivala godišnje posjeti oko deset tisuća ljudi

Svečano otvorene Varaždinske barokne večeri

 

Barokne večeri

 

Novosti iz Domovine

 

 

Koncert Zbora Purcell i Orkestra Orfej, pod ravnanjem mađarskog dirigenta Gyorgyja Vashegyija u varaždinskoj katedrali otvorio je Varaždinske barokne večeri. Posebna će se pozornost dati mađarskim glazbenim umjetnicima, s obzirom da je ta zemlja ovogodišnji partner festivala.

'Najveći festival rane glazbe u Europi u ozračju partnerstva s Mađarskom ne donosi samo glazbene poslastice ljubiteljima barokne glazbe, već obuhvaća brojne druge sadržaje, dane barokne kuhinje, brojne promocije knjiga, notnih zapisa, nosača zvuka, edukacijske programe za učenike, znanstvene skupove, promocije mađarskih gradova Szombathelya i Zalaegerszega.', rekao je ravnatelj Mađarskog instituta u Zagrebu Dinko Šokčević

...

Večer svečanog otvorenja festivala godišnje posjeti oko deset tisuća ljudi, a do 2. listopada održat će se još 17 koncerata u Varaždinu i Trakošćanu te njih petnaestak u drugim gradovima i mjestima. 

Dan nakon otvorenja u dvorcu Trakošćan nastupit će jedan od najpoznatijih svjetskih orguljaša, Xaver Varnus i njegov kolega Balazs Barnkkopf, koji će s glumcima varaždinskog HNK održati glazbeno-književnu večer  'J.S. Bach i Janos Pilinszky - Čovjek je ovdje nedostatan za ljubav'. 

Od mađarskih glazbenika festival će ugostitit, među ostalim, budimpeštanski Ansambl Marquise, koji glazbu prezentira u baroknim kostimima, Panonsku filharmoniju iz Pečuha, Barokni puhački ansambl Sonatores Pannoniae. Nastupit će još i lutnjist Istvan Konya, Barokni orkestar Savaria, ansambl Musica Profana. 

'Naš program će biti vrlo bogat u ovoj sezoni, počevši od koncerta Kvarteta Kalmana Olaha, svjetski poznatog jazz pijanista 4. listopada u Mađarskom institutu kojim se označava mađarsko predsjedavanje Višegradskom skupinom.', najavio je Šokčević.

 

 

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Priredila: Lorena Šafarić

Izvor: HRT

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medij

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 232 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr