Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
Učenici trećih i četvrtih razreda Srednje škole "Ivan Švear" imali priliku upoznati se sa životom i djelovanjem Rudolfa Perešina

U Ivanić-Gradu održan 13. memorijal Rudolf Perešin

 

Rudolf Perešin

 

Novosti iz Domovine

 

 

Memorijal Rudolfa Perešina, koji se trinaestu godinu zaredom održava u spomen na heroja i pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, održan je u Ivanić-Gradu od 19. do 22. listopada 2017. godine.

 

U sklopu Memorijala, kojim se ove godine obilježava 26. obljetnica povijesnog preleta Rudolfa Perešina u Austriju, u nedjelju 22. listopada 2017. izaslanik predsjednice RH i vrhovne zapovjednice OS RH Kolinde Grabar Kitarović, umirovljeni general Josip Čuletić, bivši zapovjednik HRZ i PZO-a, i izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH brigadir Mato Mikić, načelnik stožera i zamjenik zapovjednika HRZ i PZO-a, položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen biste  Rudolfu Perešinu. Polaganje vijenaca u Spomen parku uveličao je i prelet aviona MiG-21 HRZ-a i PZO-a.

...

Povodom održavanja 13. memorijala pripadnik HRZ i PZO-a pukovnik Samir Ćorić upoznao je učenike trećih i četvrtih razreda Srednje škole "Ivan Švear" sa životom i djelovanjem Rudolfa Perešina, a pripadnik Središnjice za upravljanje osobljem satnik Tomislav Lažeta prezentirao je učenicima mogućnosti ostvarenja karijere u Oružanim snagama RH. 

 

Na Memorijalu je nastupila akrobatska skupina "Krila Oluje", a sudjelovao je i helikopter Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a Mi-8 MTV, koji se nakon ispuštanja padobranaca Zapovjedništva specijalnih snaga spustio na nogometno igralište u Sportski park Zelenjak, gdje su djeca predškolskog i školskog uzrasta imala priliku razgledati letjelicu te razgovarati i fotografirati se s posadom helikoptera.  

U Društvenom domu u Cagincu nakon obraćanja uzvanika učenicima osnovnih škola uručene su nagrade za likovne i literarne radove na temu zrakoplovstva te je održan  prigodan kulturno-umjetnički program.

Memorijal Rudolfa Perešina organizirao je Ivanić-Grad u suradnji s Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom i protuzračnom obranom, uz pomoć Zajednice udruga iz Domovinskog rata Ivanić-Grada i Vijeća mjesnog odbora Caginec-Prkos te Udruge "Susreti za Rudija" iz Gornje Stubice i drugih sudionika.

 

PerešinPerešinPerešin

 

 

 

Foto: Ivanić-Grad/Z. Vanjek Z. Ožetski

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: morh.hr

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medij

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 267 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com