Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
Dodatan poticaj mladim naraštajima da svoju karijeru razviju u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu

Uručeni Ugovori o stipendiranju budućim zrakoplovnim tehničarima

 

Stipendisti

 

Novosti iz Domovine

 

 

U Zrakoplovnoj tehničkoj školi "Rudolf Perešin" u Velikoj Gorici i u Tehničkoj školi u Zadru u utorak, 27. ožujka 2018. godine uručeni su prvi Ugovori o stipendiranju učenicima 3. i 4. razreda koji se školuju za zvanje zrakoplovni tehničar. 


Ministarstvo obrane RH do sada je sklopilo ukupno 50 ugovora, 27 s učenicima iz Velike Gorice i 23 s učenicima iz Zadra.

...

Učenicima 3. i 4. razreda-budućim zrakoplovnim tehničarima, Ministarstvo obrane RH, uz mjesečnu stipendiju od 700 kuna za polaznike trećih te 800 kuna za polaznike četvrtih razreda, osigurava posao u postrojbama Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Oružanih snaga RH. Stipendije se isplaćuju od 1. siječnja 2018. godine. Nakon završetka srednje škole stipendisti se upućuju na dragovoljno vojno osposobljavanje kako bi stekli potrebna vojnička znanja, a potom potpisuju ugovor o vojničkoj službi s Ministarstvom obrane RH te stupaju u djelatnu vojnu službu.

 

Stipendisti imaju obavezu redovitog pohađanja škole, izvršavanja obaveza utvrđenih obrazovnim programom za zrakoplovnog tehničara te postizanje završne ocjene od najmanje 3,00.
Trenutno su u postupku prijave za još četiri učenika, a u planu Ministarstva obrane RH je potpisivanje ugovora s ukupno 60 stipendista.

Ugovore o stipendiranju učenicima Zrakoplovne tehničke škole "Rudolf Perešin" u Velikoj Gorici uručio je zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Mato Mikić. U svom obraćanju učenicima i njihovim roditeljima naglasio je kako je Ministarstvo obrane već prepoznato kao dobar poslodavac.

"Vjerujem da će ovi ugovori o stipendiranju biti dodatan poticaj mladim naraštajima da svoju karijeru razviju u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu. Bit ćemo uz njih na putu usvajanja specifičnih znanja i vještina vezanih za vojni poziv te čvrst oslonac i potpora u razvoju njihove karijera zrakoplovnih tehničara."

 

Ravnatelj Zrakoplovne tehničke škole „Rudolf Perešin“ prof. Vedran Šarac, čestitao je stipendistima poručivši kako je pred njima veliki cilj i odgovornost jer su prvi koji će svoja iskustva i znanja  prenositi sljedećim naraštajima. 

Ugovore o stipendiranju učenicima u Tehničkoj školi u Zadru uručio je zapovjednik Središta za obuku HRZ-a "Rudolf Perešin" brigadir Goran Huljev. Tom je prigodom nazočnima zahvalio na velikom odazivu učenika i prepoznavanju Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Oružanih snaga RH kao sredine u kojoj vide svoju profesionalnu budućnost. Također je istaknuo kako se odlukom Ministarstva obrane RH o stipendiranju srednjoškolaca zrakoplovno-tehničke struke ostvaruje projekt "iz učeničkih klupa na radno mjesto".

Ravnatelj Tehničke škole mr. sc. Denis Prusac zaželio je učenicima uspjeh u daljnjem radu te zahvalio Ministarstvu obrane RH na suradnji i potpori ovog zahtjevnog školskog usmjerenja.

 

Stipendisti

 
 

Foto:  HRZ i PZO

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 336 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com