Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
HRVATSKA

Zastavu Motorizirane bojne Vukovi bojniku Krpanu predao je general Kundid

Novi zapovjednik Motorizirane bojne Vukovi
 
Vukovi
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

U vojarni "9. Gardijska brigada Vukovi" u Gospiću u četvrtak 30. kolovoza dužnost zapovjednika bojne Vukovi Gardijske mehanizirane brigade preuzeo je bojnik Marko Krpan, a tim povodom održana je svečanost predaje zastave bojne te potpisivanje zapisnika o preuzimanju dužnosti.

 

Svečanosti su, uz novog zapovjednika, nazočili zapovjednik GMBR-a brigadni general Tihomir Kundid, predstavnici lokalnih vlasti, Policijske postaje Gospić te Udruge ratnih veterana 9. gardijske brigade Vukovi.

...

Zastavu Motorizirane bojne Vukovi bojniku Krpanu predao je general Kundid, a tim je simboličnim činom bojnik Krpan preuzeo svoju novu zapovjednu dužnost.

 

U svome obraćanju bojnik Krpan istaknuo je kako odluka o postavljanju na novu dužnost predstavlja časti, ali i veliku odgovornost.

"Odgovornost prije svega prema 56 poginulih pripadnika 9. Gardijske brigade kojoj je sljednica Motorizrana bojna Vukovi, odgovornost prema svim pripadnicima koji danas ponosno nose grb Vukova na prepoznatljivoj crnoj beretci, ali isto tako i odgovornost za daljnje promicanje Vukova kao moderne, vrhunski obučene i uvijek spremne postrojbe da se odazove na svaki postavljeni izazov", rekao je bojnik Krpan. Naglasio je kako u današnje vrijeme prisutnost Hrvatske vojske lokalnoj zajednici jamči sigurnost te da će se Hrvatska vojska uvijek odazvati u slučaju potrebe, a tu su vrijednost Ličko-senjska županija i Grad Gospić odavno prepoznali.

"Ispred postrojbe su novi izazovi, priprema certifikacija snaga za sudjelovanje u multinacionalnoj borbenoj grupi Europske unije te sudjelovanje na najkompleksnijoj vježbi Oružanih snaga Velebit. Nemam ni najmanje sumnje da će postrojba, zahvaljujući predanosti krajnjem cilju, spoju mladosti i iskustva nadvladati sve postavljene izazove i uspješno izvršiti zadaću, kao i sve druge zadaće do sada. Na kraju, geslo postrojbe "Prvi među jednakima" dovoljno govori samo za sebe i o karatkteru ove postrojbe", poručio je novi zapovjednik.

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

General Kundid bojniku Krpanu čestitao je na novoj dužnosti istaknuvši kako su promjene na čelu postrojbe obično pozitivno konotirane jer novi zapovjednik dolazi s novom vizijom, promovira nove ideje, a sve to u službi napretka.


"Želja za dokazivanjem je snažan motivacijski čimbenik novog zapovjednika. Vjerujem da će novi zapovjednik bojne nastupiti u tom duhu i na taj način omogućiti razvoj cjelokupnog sustava ove postrojbe. Bojnik Krpan kao novi zapovjednik bojne ima značajno vojno iskustvo, ima znanje, ima sposobnosti – dakle, ima sve preduvjete da bude uspješan zapovjednik. Dužnosti koje je obnašao u svojoj dosadašnjoj karijeri daju mi za pravo da vjerujem da će se moći uspješno nositi sa svim izazovima koji se nalaze pred Vukovima", rekao je general Kundid. U svom obraćanju posebno je naglasio važnost obuke rekavši da obuka mora biti imperativ svakodnevnog rada.

"Vjerujem da ćete zajedničkim snagama, u sinergiji s novim zapovjednikom bojne stvoriti uvjete da ova bojna ima kontinuirani progres u onome što je vaša primarna odgovornost, a to je obučenost i uvježbanost. Ime i beretka, koju nosite, prožeti su snažnim domoljubljem i tradicijom, a to vas obvezuje. Obvezuje vas na postignuća jer samo kroz postignuća možete doprinijeti tradiciji koju baštinite", poručio je zapovjednik GMBR.

 

Vukovi

 

 

Foto: 1. MORH/T.Brandt


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 310 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Svijet u 2050. obilježit će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja