Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
HRVATSKA

Utrka je dio kampanje čiji je cilj povećanje broja udomitelja i osiguravanje brižnih udomiteljskih obitelji za najmlađu djecu koja trenutačno odrastaju u ustanovama

Zagreb: Utrka "Svako dijete treba obitelj"
 
Svako dijete treba obitelj
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

U sklopu nacionalne kampanje "Svako dijete treba obitelj" UNICEF u središtu Zagreba organizirana je humanitarna utrka Mliječna staza. 

 

Prihod od kotizacija bit će usmjeren za pomoć u opremi udomiteljskim obiteljima u kojima su smještena najmlađa djeca te njihovu edukaciju.

...

Ujutro je održana revijalna dječja utrka na Trgu kralja Tomislava, uz brojne edukativne i zabavne sadržaje za cijelu obitelj. Utrke na pet i deset kilometara za odrasle trkače na rasporednu su poslijepodne, sa startom i ciljem na Trgu Eugena Kvaternika.

Utrka je dio kampanje "Svako dijete treba obitelj" koju zajedno pokreću UNICEF i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u suradnji s Forumom za kvalitetno udomiteljstvo.

Njen je cilj povećanje broja udomitelja i osiguravanje brižnih udomiteljskih obitelji za najmlađu djecu koja trenutačno odrastaju u ustanovama.

 

 Drugi upravo čitaju...
 

  

Trčimo kako bi svako dijete živjelo u obiteljskom okruženju. Još uvijek imamo djece koja su prisiljena živjeti u institucionalnoj skrbi i to je realnost koju želimo promijeniti. Ove godine ćemo dati podršku udomiteljima i onima koji će tek postati udomitelji, s najvećim fokusom na najmlađu djecu za koju je boravak u instituciji najštetniji,  kazala je predstojnica UNICEF-ova ureda za Hrvatsku Valentina Otmačić.


Prema posljednjim podacima u udomiteljskim obiteljima za djecu i mlade smješteno je 2259 djece, a od 814 djece koja su smještena u domu za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, njih 169 živi u stambenim zajednicama u programu organiziranog stanovanja uz podršku odgojitelja.

 

Svako dijete treba obitelj

 

 

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: vecernji.hr

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 415 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Svijet u 2050. obilježit će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja