Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
HRVATSKA

Motiviranje učenika na proučavanje i bolje razumijevanje nacionalne povijesti i događaja iz Domovinskog rata

Učenici osnovne škole posjetili Zapovjedništvo specijalnih snaga
 
Zapovjedništvo specijalnih snaga
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Učenici i nastavnici Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" iz Delnica posjetili su u srijedu, 12. rujna 2018. Zapovjedništvo specijalnih snaga smješteno u delničkoj vojarnu "Stožerni brigadir Ante Šaškor".

 

Posjet je inicirao ravnatelj škole Mladen Bolf u cilju realizacije projekta osuvremenjivanja nacionalne povijesti za učenike od 1. do 8. razreda sa svrhom motiviranja učenika na proučavanje i bolje razumijevanje nacionalne povijesti i događaja iz Domovinskog rata.

...

Učenike i nastavnike pozdravio je zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadni general Perica Turalija, a potom su obišli vojarnu te saznali i nešto više o specijalnim postrojbama koje su prethodile ustrojavanju današnjeg Zapovjedništva specijalnih snaga.


Kod spomen-križa položili su vijenac i cvijeće te zapalili svijeće za poginule pripadnike specijalnih postrojbi i sve hrvatske branitelje te su se upisali u Knjigu dojmova, a obratio im se i pomoćnik vojnog kapelana satnik Anton Žic, koji ih je upoznao s poviješću postrojbe i izgradnjom memorijalnog centra vojarne.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Također, imali su priliku razgledati i taktičko – tehnički zbor naoružanja i opreme te motorna vozila specijalnih snaga Hrvatske vojske, a tim je povodom prikazana i pokazna vježbe borilačkih vještina koje se primjenjuju u bliskoj borbi.


Na kraju posjeta general Turalija zahvalio je svim djelatnicima i učenicima škole na suradnji i potpori koju su im pružili prilikom obilježavanja Dana ZSS-a te je uručio zahvalnicu učenici 6. razreda Marti Beljan, koja je nastupila u prigodnom programu, kao i ravnatelju Bolfu, koji je zahvalio na gostoprimstvu i organizaciji posjeta.

 

 

Foto: ZSS / K. SImonović


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 168 gostiju i nema članova online

A- A A+
COVID-19: Hoćete li se cijepiti?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com