Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
HRVATSKA

Zastupa li Kuščević osobne i stranačke interese koji su u sukobu s javnim interesom?

GI Narod odlučuje prijavio Kušćevića da je u sukobu interesa kao koordinator provjere potpisa
 
Narod odlučuje
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Građanska inicijativa Narod odlučuje podnijela je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa prijavu protiv ministra uprave Lovre Kušćevića, tvrdeći da se kao koordinator provjere utvrđivanja vjerodostojnosti broja potpisa nalazi u sukobu interesa s obzirom da je kao ministar u više navrata iznosio negativni stav i lažne optužbe protiv njihove referendumske inicijative.

 

Narod odlučuje smatra kako postoji opravdana sumnja da Kušćević zbog privatnog interesa ne može nepristrano obnašati javnu funkciju, odnosno vršiti provjeru vjerodostojnosti broja potpisa koje je prikupljala inicijativa za održavanje referenduma o promijeni izbornog sustava.

...

Inicijativa traži promjenu načina na koji će se u Sabor birati zastupnike i posredno formirati vladu te smatra da medijski nastupi Kušćevića predstavljaju njegov privatan interes da se referendum ne održi jer bi samo održavanje i raspisivanje referenduma ugrozilo njegovu poziciju kao javnog dužnosnika, rekla je na konferenciji za novinare ispred Hrvatskog sabora članica organizacijskog odbora građanske inicijative Narod odlučuje Natalija Kanački.

Jedan od koordinatora inicijative Luka Mlinarić naglasio je da je i premijer Andrej Plenković kao predsjednik HDZ-a, u kojem je Kušćević politički tajnik, u više navrata isticao javno protivljenje inicijativi Narod odlučuje te promjeni izbornog sustava.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

To po njegovim riječima dodatno potvrđuje da ministar Kušćević, kad je u pitanju inicijativa za promjenu izbornog sustava, zastupa osobne i stranačke interese koji su u sukobu s javnim interesom da se osigura transparentna i nepristrana provedba referendumskog procesa.

Mlinarić kaže da Kuščević koordinira provjeru potpisa, što je najosjetljiviji dio referendumskog procesa te da se u najmanju ruku trebao iz tog postupka izuzeti. U inicijativi drže da bi potpise trebalo provjeravati Državno izborno povjerenstvo (DIP).

Mlinarić zaključuje da djelovanje Kušćevića glede inicijative prema Zakonu o sprječavanju sukoba interesa nije časno, pošteno, odgovorno, savjesno ni nepristrano.

Inicijativa za ministra tvrdi da je u više navrata protiv njih iznosio negativni stav i lažne optužbe, primjerice da su djelovali protuzakonito, da su prikupljali potpise nakon roka na neprijavljenim mjestima, dok je njegov pomoćnik, navode, iznio optužbu da su se za održavanje referenduma potpisivale devetomjesečne bebe i umrli.

 

Foto: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 376 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Budućnost Hrvatske je u rukama:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja