Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
HRVATSKA

"Vatrogasci su naši heroji"

Krstičević položio kamen temeljac za vatrogasni dom u Dugom Ratu
 
Vatrogasci
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

"Vatrogasci su naši heroji, a gradnjom ovakvog objekta jedan je od  načina kako se društvo može odužiti za njihovu požrtvovnost", istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

 

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, položio je u četvrtak, 27. prosinca 2018. kamen temeljac za novi vatrogasni dom u mjestu Dugi Rat kod Omiša.

...

Polaganju kamena temeljca nazočili su i posebni savjetnik ministra obrane Ivica Ušljebrka i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban te predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Dalmacija" Dugi rat. 


Ovom prigodom ministar Krstičević se zahvalio svim vatrogascima na ogromnom angažmanu u ovoj protupožarnoj sezoni kada su svojim nesebičnim zalaganjem, spašavali živote i imovinu naših građana, te istaknuo kako je gradnja ovakvog objekta jedan od načina kako se društvo može odužiti za njihovu požrtvovnost.

Također, ministar Krstičević je naglasio neizostavnu ulogu  vatrogasca, hrvatskih vojnika, policajca, pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja, liječnika, udruga građana kao i samih građana u borbi protiv požara i svih oblika elementarnih nepogoda. Ove godine sustav domovinske sigurnosti uspostavljen je na terenu, počiva na Partnerstvu za sigurnost, omogućuje bolju koordinaciju i bržu rekaciju.

- sadržaj se nastavlja -

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Dobrovoljno vatrogasno društvo "Dalmacija" ove godine obilježava osamdeset godina postojanja i djelovanja, a budući vatrogasni dom mjesto je vatrogasne izvrsnosti gdje će mladi stjecati prva vatrogasna znanja, a dragovoljni vatrogasci imati uvjete za život, rad i jačanje vatrogasnih sposobnosti!

Vatrogasno društvo u Dugom Ratu osnovano je 1938. godine kao Industrijska vatrogasna četa tvornice "LA DALMATIENNE" Dugi Rat. Društvo tako djeluje sve do 1984. godine kada prelazi u teritorijalno Dobrovoljno vatrogasno društvo bivše općine Omiš. Nakon što je osnovana općina Dugi Rat, DVD "Dalmacija" izlazi iz Vatrogasne zajednice općine Omiš i postaje zasebno Dobrovoljno vatrogasno društvo s područjem požarne odgovornosti u općini Dugi Rat. 

 

Vatrogasci

 

Foto: 1. Izvor


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 378 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Svijet u 2050. obilježit će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja