Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

General Petar Stipetić prva je osoba posthumno nominirana za Komunikatora godine

 
Petar Stipetić
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Stožerni general Petar Stipetić proglašen je u srijedu, 27. veljače 2019. godine jednim od finalista izbora za Komunikatora 2019. godine, nagrade Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

 

Riječ je o nagradi koja se u sklopu svečanosti Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću dodjeljuje onome tko se profesionalno ne bavi komunikacijom, ali se istaknuo izvrsnošću komunikacije. 

...

General Petar Stipetić prva je osoba posthumno nominirana za Komunikatora godine, budući da je vrijednost njegove komunikacije javnosti razotkrivena tek nakon njegove smrti.

„Komunikacijskim profesionalizmom i odnosom prema neprijatelju snažno je utjecao na percepciju biti vojno-redarstvene operacije Oluja, ali i važnosti oružanog sustava za Republiku Hrvatsku, što ga nesumnjivo kandidira za Komunikatora godine.

U sustavu kojim je zapovijedao, Stipetić je, nema sumnje, doprinio višoj komunikacijskoj razini. Doprinos Petra Stipetića kulturi dijaloga u našem društvu je nemjerljiv“, poručila je predsjednica žirija 12. Grand PRixa Maja Gradišar Perotić.

- sadržaj se nastavlja -

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Petar Stipetić bio je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga od 2000. do 2002. godine, a s te dužnosti umirovljen je u činu stožernog generala. Preminuo je 14. ožujka 2018. u Zagrebu.

Od rujna 1991. godine u Hrvatskoj je vojsci, gdje je obnašao najviše zapovjedne dužnosti. Za aktivno sudjelovanje u Domovinskom ratu i doprinos u stvaranju Hrvatske vojske dobio je brojna odlikovanja te medalje Oluja i Bljesak, kao i pohvalu i nagradu ministra obrane i načelnika Glavnog stožera.

Po završetku karijere general Stipetić dao je desetke preciznih i odmjerenih intervjua i izjava, a najbolji uvid u vrijednost njegove komunikacije daje dokumentarni film autora Hrvoja Zovka „General i džentlmen“, istaknuto je u obrazloženju organizatora.

Dodjela nagrada Grand PRix-a održat će se u srijedu, 13. ožujka 2019. godine u Zagrebu, a za nagradu Komunikatora godine zasad su poznata tri od pet finalista, među kojima je i general Stipetić.

 

Petar Stipetić

Foto:  MORH / Arhiva

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 392 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr