Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Tečaj se na HVU-u provodi od 1994. godine, a od 2007. godine dobiva međunarodni karakter te ga pohađaju i strani polaznici

 
tečaj obrambene diplomacije
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Petnaesti naraštaj Tečaja obrambene diplomacije počeo je u srijedu, 24. travnja 2019. godine na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" (HVU). 

 

Tečaj su uz zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" general-bojnika Matu Pađena otvorili načelnik sektora pri Upravi za obrambenu politiku MORH-a dr. sc. Tomo Radičević,  dekan HVU-a brigadir Boženko Đevoić i voditelj Tečaja brigadir Slobodan Čurčija.

...

Tečaj obrambene diplomacije namijenjen je stručnom osposobljavanju časnika, dočasnika i državnih službenika koji rade ili će raditi kao vojni izaslanici, članovi vojnih predstavništava i misija te na poslovima međunarodne vojne suradnje i protokola. Tečaj se na HVU-u provodi od 1994. godine, a od 2007. godine dobiva međunarodni karakter te ga pohađaju i strani polaznici, a od 2010. godine provodi se na engleskom jeziku. 

U 15. naraštaju Tečaja obrambene diplomacije ukupno je 20 polaznika, od kojih šest iz stranih zemalja i to jedan iz Narodne Republike Kine, jedan iz Ukrajine, jedan iz Bosne i Hercegovine, dva iz Republike Kosovo te jedan iz Republike Sjeverne Makedonije.

Tečaj traje sedam tjedana, a u sklopu nastave planirani su posjeti objektima vojne industrije u Republici Hrvatskoj i studijska putovanja u ustrojstvene jedinice Oružanih snaga RH, kao i obilazak Grada Zagreba za strane polaznike.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 358 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com