Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Svoj su izložbeni prostor, uz ostale dobili i predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, vojske, vatrogasci...

 
Zagrebački velesajam
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

U srijedu su na Zagrebačkom velesajmu (ZV) otvorena četiri proljetna sajma: Interklima - 25. međunarodni sajam klimatizacije, obrade pitkih voda i obnovljivih izvora energije, Graditeljstvo - 41. međunarodni sajam građenja i opremanja, Interprotex - 13. međunarodni sajam zaštite osoba i imovine te Emat - 10. međunarodni sajam zaštite okoliša i komunalne opreme.

Na sajmovima u tri paviljona nastupa 142 izlagača iz 21 zemlje svijeta na prostoru od 21.000 četvornih metara, rekla je na otvorenju diektorica ZV-a Dina Tomšić.

...

Uz sajmove tradicionalno ide i nekoliko stručnih predavanja, seminara te prezentacija poput, primjerice, pokazne vježbe Hrvatske gorske službe spašavanja.

Svoj su izložbeni prostor, uz ostale dobili i predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, vojske, vatrogasci...

Otvarajući sajmove, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je da se na ZV-u, do nedjelje, 27. travnja, uz besplatan ulaz, mogu vidjeti najnovija tehnološka dostignuća odnosno inovacije iz područja kako što su energetska učinkovitost, ekološka održivost i primjena obnovljivih izvora energije.

Za svibanj je najavio predstavljanje akcijskog plana grada Zagreba s ciljem da bude ekološki održiv i prilagođen klimatskim promjenama.

Upitan kakva je budućnost ZV-a, a obzirom da se nalazi u oronulom stanju, Bandić je naveo da će nadležne institucije, Zavod za zaštitu spomenika kulture i resorno ministarstvo, napraviti listu što ostaje i što je zaštićeno, a što se može rušiti.

Na mjestu ikone nekadašnjeg europskog sajmovanja niknut će Zagreb City, projekt težak između milijardu i milijardu i pol eura, rekao je Bandić.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 343 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com