Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

'Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku'

 
Prvi za Hrvatsku
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Otvorenje natjecanja za najspremnijeg pripadnika Hrvatske vojske "Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku" održano je u nedjelju, 5. svibnja 2019. u vojarni "Josip Jović" u Udbini.

 

Sudionike natjecanja pozdravio je i poželio im dobrodošlicu zapovjednik natjecanja brigadir Željko Ljubas, zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu "Fran Krsto Frankopan".  

...

Od 2012. godine, ovo je osmo natjecanje po redu, a nositelj natjecanja ove godine je  Zapovjedništvo za obuku i doktrinu. 

Kvalifikacijsko i glavno natjecanje održat će se 9. i 10. svibnja 2019., a aktivnosti i pripreme u sklopu natjecanja provode se od 3. do 11. svibnja 2019. na prostoru vojarne "Josip Jović" i širem području općine Udbina.

- sadržaj se nastavlja -

 

Na natjecanju sudjeluju  82 natjecatelja iz postrojbi Hrvatske vojske,  20 pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova RH, a s obzirom da je ovo je natjecanje od 2014. godine međunarodnog karaktera, na njemu sudjeluje i 44 pripadnika partnerskih i savezničkih vojski i NATO strateških zapovjedništava.

Među natjecateljima je i osam žena iz Hrvatske te dvije strane natjecateljice, pripadnice oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država. 

Tijekom proteklog vikenda svi natjecatelji stigli su u Udbinu, upoznati su s rasporedom aktivnosti i naoružanjem koje će koristiti u sljedećih nekoliko dana.  

Strani sudionici svoj boravak u Hrvatskoj, zajedno s pripadnicima MUP-a, započeli su izletom u Zadar, a od ponedjeljka ih očekuju pripreme, potom kvalifikacijsko i glavno natjecanje na kojem će na stazi dugoj približno 40 km odmjeriti snage i pokazati svoju spremnost, znanje i vojničke vještine.

 

Prvi za Hrvatsku

 

 Drugi upravo čitaju...

 

 

 

Foto: 1. scrshot YouTube, 2. HV / J. Cindrić

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 475 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr