Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Ova ceremonija je u funkciji identiteta hrvatske države, vrijednosti Domovinskog rata, popularizacije vojnog poziva i u funkciji turističke atrakcije"

 
smjena straže
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

U sklopu programa obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske te 28. obljetnice formiranja Oružanih snaga danas je u nedjelju, 26. svibnja 2019., na ulicama i trgovima u središtu Zagreba održan prigodni program.

 

Svečano obilježavanje u središtu Zagreba započelo je prigodnim koncertom Orkestra Hrvatske vojske na Zrinjevcu.

...

Središnji događaj bila je ceremonija Velike smjene straže na Trgu sv. Marka koju su izveli pripadnici Počasno-zaštitne bojne pred brojnim okupljenim građanima i gostima te uz nazočnost predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra obrane Damira Krstičevića, izaslanika predsjednice Republike Hrvatske Zrinka Petenera, načelnika Glavnog stožera OS RH generala zbora Mirka Šundova, zamjenika načelnika Glavnog stožera general-pukovnika Drage Matanovića, veleposlanika Države Izrael Ilana Mora te drugih visokih vojnih i civilnih dužnosnika.

Današnjom izvedbom ceremonije Velika smjena straže Počasno-zaštitne bojne započela je ovogodišnja sezona, koja će trajati sve do 8. listopada 2019., a građani i turisti imat će je prilike vidjeti svake subote. 

Nakon ceremonije Velike smjene straže ministar Krstičević svim je pripadnicima Hrvatske vojske čestitao njihov dan podsjetivši kako je ova Vlada Republike nakon 17 godina vratila ceremoniju na Trg sv. Marka.

"Ova ceremonija je u funkciji identiteta hrvatske države, vrijednosti Domovinskog rata, popularizacije vojnog poziva i u funkciji turističke atrakcije", naglasio je ministar Krstičević.

- sadržaj se nastavlja -

smjena straže

 

Načelnik Glavnog stožera OSRH general Šundov čestitao je dan Hrvatske vojske i Hrvatske kopnene vojske svim vojnicima, mornarima, dočasnicima i časnicima, kako u zemlji tako i u onima koji su u operacijama, misijama i aktivnostima širom svijeta.

"Zahvalan sam im na trudu, zalaganju i naporu kojeg ulažu kako bi Hrvatska vojska izvršavala svoje zadaće u skladu s Ustavom, zakonima i zapovijedima", rekao je general Šundov.

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković podsjetio je kako je novim operativnim rasporedom vraćena vojska u Vukovar, Varaždin, Sinj i Ploče te je tako ostvarena izuzetno dobra suradnja s lokalnim vlastima.

"Vratiti vojnika među hrvatski narod je obostrano korisno i za građane i za vojnike koji su se vratili svojim kućama. Vojnici su samim time motiviraniji, zadovoljniji i bolje izvršavaju svoje zadaće", zaključio je general Jurković.

Zapovjednik Počasno-zaštitne bojne brigadir Elvis Burčul istaknuo je kako je njegova postrojba jedan od značajnih simbola državnosti.

 

 

 

Foto: MORH / J. Kopi

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 262 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com