Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Prigodni program uključuje ispaljivanje počasnih plotuna, padobranske skokove, vojno-akrobatski program Počasno-zaštitne bojne, vježbu Hrvatske vojske MINEX...

 
Dan HV-a
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Povodom svečanog obilježavanja Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske te 28. obljetnice formiranja Oružanih snaga RH za građane su u petak i subotu, 24. i 25. svibnja 2019. diljem Hrvatske održani Dani otvorenih vrata u vojarnama Hrvatske vojske i izložba opreme i naoružanja Hrvatske vojske.

 

Tako je u petak, 24. svibnja 2019. Dan otvorenih vrata održan u vojarni 5. gardijske brigade Slavonski sokolovi u Vinkovcima, 3. gardijske brigade Kune u Đakovu, 7. gardijske brigade Puma u Varaždinu, u vojarni Benkovac u Benkovcu, 126. brigade Hrvatske vojske u Sinju i u vojarni 4. gardijske brigade Pauci u Kninu.

...

U subotu, 25. svibnja 2019. građani su mogli razgledati izloženi taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike i opreme postrojbi Hrvatske vojske na Športsko-rekreacijskom centru „Jarun“, u gradu Otočcu, Petrinji, Vukovaru, Našicama i u gradu Bjelovaru.

Također, u subotu, 25. svibnja 2019. održan je i Dan otvorenih vrata Hrvatske ratne mornarice u gradskoj luci u Splitu gdje je bila izložena raketna topovnjača, RTOP-41 "Vukovar" i obalni ophodni brod OOB-31 "Omiš", zatim na Carinskom gatu Puli gdje je bio izložen ophodni brod OB-03 "Cavtat" i u vojarni 116. brigade Hrvatske vojske u Pločama.

U sklopu obilježavanja 28. rođendana Hrvatske vojske, u nedjelju, 26. svibnja 2019. za građane i posjetitelje grada Zagreba održat će se prigodni program u središtu Zagreba i na Jarunu.

- sadržaj se nastavlja -

Dan HV-a

 

Program u središtu Zagreba počeo je u 12,00 sati na Zrinjevcu prigodnim koncertom Orkestar Hrvatske vojske. Nakon toga, od 13,00 sati na Markovom trgu održana je ceremonija Velika smjena straže, a od 14,00 sati na Trgu Bana Jelačića pripadnici Počasno-zaštitne bojne održali su prikaz ceremonijalnih radnji.

Također, u nedjelju u 18:30 sati na Jarunu će se održati prigodni program koji uključuje ispaljivanje počasnih plotuna, padobranske skokove, vojno-akrobatski program Počasno-zaštitne bojne, vježbu Hrvatske vojske MINEX u kojoj sudjeluje Hrvatska kopnena vojska, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, Zapovjedništvo specijalnih snaga i Središnjica za obavještajno djelovanje, te letački program Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Planiran je i nastup akrobatske grupe "Krila Oluje".

 

Dan HV-a

 

 

Foto: MORH / T. Brandt

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 460 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com