Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Misnom slavlju prethodila je svečana procesija od sisačke katedrale Uzvišenja svetog Križa, ulicama grada do bazilike sv. Kvirina

 
Dan Siska
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Siščani su proslavili Dan grada i blagdan svog nebeskog zaštitnika svetog Kvirina.

 

Dan grada Sisak slavi se od 1994., a Kvirinovo od 2009., odnosno otkad je ponovno uspostavljena Sisačka biskupija, piše radio-banovina.hr.

...

O samom blagdanu više je rekao velečasni Vjekoslav Uvalić, trajni đakon:

“Zahvaljujući dragome Bogu i ovome lijepome danu, i sv. Kvirinu kao zaštitniku sisačke biskupije, prvim krščanskim stoljećima istinskim svjedočanstvom svojom krvlju koju je prolio za Isusa Krista. Naš grad Sisak, naša biskupija ima veliku čast u ovom procesnom dijelu sa svim vjernicima i svom crkvom na čelu s biskupima proslaviti to veliko slavlje kao zaštitnika našega nebeskoga da možemo biti svi radosni u miru i jedinstvu jedni s drugima. Procesija je zapravo znak svjedočanstva iskaza naše vjernosti prema Bogu i svim svetima koji su proslavili ime Božje.”

Blagdan sisačkog biskupa mučenika, sv. Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije i grada Siska, svečano je proslavljen misnim slavljem u bazilici sv. Kvirina. Misnom slavlju prethodila je svečana procesija od sisačke katedrale Uzvišenja svetog Križa, ulicama grada do bazilike sv. Kvirina u kojoj je sudjelovao velik broj vjernika. Među njima je bio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je svima čestitao dan grada:

“Veliki je to dan za ovaj grad. Čestitam biskupu, svim svećenicima ove biskupije sv. Kvirina – našeg zaštitnika. Neka ih čuva i neka im prosvjetli um i ono sve što rade da rade u korist ovog naroda. Svim građanima grada Siska čestitam sv. Kvirina, zaštitnika i Dan grada. Želim da ovaj grad zajedno sa županijom i s cijelom Hrvatskom napreduje na način da to ide u korist mladih ljudi da imaju gdje raditi da se imaju gdje školovati, i očekujem da će to tako u budućnosti biti”.

Proslava dana zaštitnika Sisačke biskupije, grada Siska i župe svetog Kvirina završena je u sklopu devetnice u čast svetom Kvirinu. (radio-banovina.hr)

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: radio-banovina.hr

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 333 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com