Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

U 60.000 sati naleta nije se dogodio niti jedan ozbiljniji incident što je potvrda stručnosti i visokih standarda obučenosti i sposobnosti pilota i zrakoplovnih tehničara

 
HRZ
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Krila Oluje

 

Piloti Eskadrile aviona (EA) 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku ostvarili su u četvrtak, 11. srpnja 2019. godine 60.000 sati naleta na avionima Pilatus PC-9M. 

 

Posebna važnost ovog ostvarenja ogleda se u činjenici kako se od nabavke aviona 1996. pa do jubilarnih  60.000 sati naleta nije dogodio niti jedan ozbiljniji incident što je potvrda stručnosti i visokih standarda obučenosti i sposobnosti pilota i zrakoplovnih tehničara koji brinu oko održavanja i ispravnosti 17 aviona Pilatus PC-9M kojima je opremljena Eskadrila aviona. 

...

Zapovjednik Eskadrile aviona pukovnik Robert Ribarić istaknuo je kako su sve generacije hrvatskih vojnih pilota aviona završile školovanje na Pilatusu PC-9M. „Riječ je o jednom od najboljih školskih aviona u svijetu, a današnji ostvareni nalet od 60.000 sati potvrda je kako je Hrvatska vojska izabrala sjajan avion koji se pokazao uistinu vrhunskim za obuku hrvatskih vojnih pilota, a zasigurno najbolji promotori mogućnosti aviona, ali i sposobnosti hrvatskih pilota predstavljaju piloti „Krila Oluje“, iznio je pukovnik Ribarić. 

Uz Pilatuse, Eskadrila aviona ima i pet aviona ZLIN-242 L koji služe za selekcijsko letenje i početnu fazu obuke kadeta. 

Na avionima Pilatus PC-9 provode se svi razdjeli obuke u školovanju pilota aviona, a eskadrila je na istom avionu uspješno provela i obuku 38 pilota iz Sultanata Oman. Također, avionima Pilatus eskadrila sudjeluje u zračnoj potpori Obalnoj straži te u potpori obučnih i vježbovnih aktivnosti drugih postrojbi Hrvatske vojske. 

Šezdesettisućiti sat naleta izveli su zapovjednik EA pukovnik Ribarić i kadet na obuci za vojnog pilota Bruno Bulum, koji su pritom letjeli  na avionu oslikanom posebnim oznakama i obilježjima  povodom jubilarnih 50.000 sati naleta kojeg su ostvarili 2014. godine. 

 

HRZ

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 263 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
SDP će, nakon pobjede svog predsjedničkog kandidata osvojiti i Banske dvore
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr