Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Bugarskom predsjedniku predstavljen je rad Međunarodnog središta za obuku specijalnih zračnih snaga

 
Zemunik
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

U sklopu službenog posjeta Republici Hrvatskoj predsjednik Republike Bugarske Rumen Radev posjetio je u srijedu, 24. srpnja 2019. godine 93. zrakoplovnu bazu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku.

 

Službenom posjetu nazočili su savjetnici Predsjednice RH za obranu i nacionalnu sigurnost Zrinko Petener te za vanjsku i europsku politiku Sebastian Rogač, načelnik stožera HRZ-a brigadir Michael Križanec, župan Zadarske županije Božidar Longin i gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić.

...

Tom prigodom, bugarskom predsjedniku predstavljen je rad Međunarodnog središta za obuku specijalnih zračnih snaga (Multinational Special Aviaton Programme – MSAP) u kojemu je, uz Hrvatsku, Mađarsku i Sloveniju, članica i Republika Bugarska.

S dinamikom, aktivnostima i ciljevima središta bugarskog je predsjednika upoznao zamjenik direktora MSAP-a ujedno i pripadnik mađarskih oružanih snaga pukovnik Peter Simon.

Zemunik

Direktor ovog središta koje djeluje u vojarni u Zemuniku pukovnik Tomislav Pušnik istaknuo je kako će središte planirati  i provoditi obuku međunarodnih helikopterskih posada te njihovu integraciju s timovima specijalnih snaga za planiranje i provedbu specijalnih operacija, a početak obuke prve skupine instruktora očekuje se krajem ove godine. „Vojarna u Zemuniku i zemljopisno okruženje u kojem se nalazi, osigurava idealne uvjete za sve oblike obuke specijalnih zračnih snaga te vjerujem kako ćemo zajedničkim radom doprinijeti izgradnji zajedničkih standarda, interoperabilnosti te jačanju nacionalnih obrambenih sposobnosti zemalja sudionica  MSAP-a“, poručio je pukovnik Pušnik.

U sklopu posjeta bugarski je predsjednik obišao i prostorije akrobatske grupe „Krila Oluje“, a zapovjednik 93. zrakoplovne baze brigadir Mario Pleša predstavio je misije i  tehničku opremljenost baze u Zemuniku. Kako je bugarski predsjednik prije  preuzimanja ove dužnosti bio vojni pilot s posebnim je interesom pratio i demo nastup aviona Pilatus PC-9M u izvedbi pilota bojnika Nina Perovića.

Na kraju boravka u Zemuniku, Radev se zahvalio na organizaciji posjeta te istaknuo kako mu je iznimno drago što je posjetio hrvatsku zrakoplovnu bazu koja je i sjedište Međunarodnog središta za obuku specijalnih zračnih snaga.

 

Zemunik

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 306 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
SDP će, nakon pobjede svog predsjedničkog kandidata osvojiti i Banske dvore
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr