Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Nisam davala nikakve intervjue  niti ikakve izjave osim ove dvije presice na kojima ste i sami sudjelovali"

 
Kolinda Grabar Kitarović
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Sudjelovanjem na sastanku o mogućoj suradnji na području kibernetičke sigurnosti, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović završila je posjet Izraelu.

 

Ipak, u fokusu zanimanja njezine su navodne izjave o Bosni i Hercegovini koje joj je pripisao list Jerusalem Post, a u kojima ju je navodno nazvala nestabilnom zemljom u kojoj postoji militantni islam.

...

- Uopće ne znam kako je došlo do te izjave jer nisam razgovarala niti s jednim novinarom, nisam davala nikakve intervjue  niti ikakve izjave osim ove dvije presice na kojima ste i sami sudjelovali - kazala je Grabar Kitarović novinarima.


- S predsjednikom Rivlinom razgovarala sam u kontekstu onoga što uvijek govorim o BiH i našim susjednim državama i što sam uostalom rekla na presicama i prije susreta s predsjednikom Rivlinom i s predsjednikom Vlade Netanyahuom, a to je da želim sve naše susjedne države što je prije moguće vidjeti u okviru, u članstvu Europske unije - dodala je.

Brojne su i žestoke reakcije stigle iz BiH.

- To su komentari na komentare jedne novinarke koja je to napisala.  Ponavljam, to nisam rekla. A ove žestoke reakcije koje čak uspoređuju Hrvatsku s fašizmom odnosno fašističkom državom u potpunosti odbacujem. Mislim, to je totalni nonsens, o tome neću govoriti. Definitivno, došlo je vrijeme da se malo porazmisli o odnosima između BiH. Jer nažalost u posljednje vrijeme vidimo niz koraka koje BiH poduzima prema Hrvatskoj, a koji su prilično agresivni, od optužbi za nelegalni rad naših tajnih službi do prijetnje pravosudnim tijelima kad je riječ o Pelješkom mostu i tako dalje. Mi bismo trebali razgovarati o suradnji, o tome kako riješavati zajednička pitanja. I prijetnje koje se očito javljaju ponovno na našem prostoru i kako možemo jedni drugima pomoći u rješevanju tih problema. A s druge strane, Hrvatska je tu i Hrvatska ostaje spremnom pomoći bilo kojoj susjednoj državi, uključujući i Bosni i Hercegovini, u procesu reformi i svemu ostalome što trebaju ispuniti kako bi što prije postali članovi EU - poručila je.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT/Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 223 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
SDP će, nakon pobjede svog predsjedničkog kandidata osvojiti i Banske dvore
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr