Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Odbijen prijedlog za uvjetni otpust Dragana Vasiljkovića

 
kapetan Dragan
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Županijski sud u Varaždinu odbio je prijedlog za uvjetni otpust Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan.

To znači da će Vasiljković odslužiti kaznu do kraja ožujka 2020. godine. Njegova odvjetnica Slađana Čanković će se žaliti i tvrdi kako joj nije poznat slučaj da netko nije otpušten a odslužio je devet desetina kazne. Podsjetimo, Vasiljković je osuđen zbog ratnog zločina u kninskoj tvrđavi i pri napadu na Glinu.

...

'Odbija se kao neosnovan prijedlog za uvjetni otpust zatvorenika Dragana Vasiljkovića', stoji u rješenju Županijskog suda u Varaždinu.

Navode da je zatvorenik nekritičan prema počinjenim kaznenim djelima koje negira te kaznu smatra nezasluženom. Dobio je odbijenicu jer Lepoglavu uspoređuje s nacističkim logorom i stvara lažni dojam žrtve hrvatskog pravosuđa.

Navodi se da je zatvorenik četiri puta stegovno prijavljivan za lakše prekršaje u Lepoglavi (vrijeđanje i nepristojno ponašanje), a jednom je stegovno kažnjen. 'Ogorčen je presudom, ne osjeća krivnju i vrlo je ciničan prema kaznenim djelima...', objasnili su iz kaznionice.

Dragan Vasiljković u lipnju 2018. pravomoćno je osuđen na 13 i pol godina zatvora zbog ratnog zločina počinjenog u Kninu i Glini tijekom Domovinskog rata.

Budući da mu je u vrijeme izdržavanja kazne uračunato osam godina i devet mjeseci, koliko je bio u ekstradicijskom zatvoru u Australiji, te vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u Hrvatskoj, dosad je u zatvoru proveo 13 godina te su stečeni formalni uvjeti za puštanje na slobodu. Očekivani istek kazne je krajem ožujka 2020., a Vasiljković zatvorsku kaznu izdržava u Lepoglavi.

Ovo je drugi zahtjev za uvjetni otpust Dragana Vasiljkovića nakon što mu je u studenome prošle godine prvi bio odbijen. Tada je zaključeno da zatvorenik negira počinjenje kaznenog djela i kaznu smatra nezasluženom, te je na temelju takvih podataka iz pribavljenih izvješća zaključeno da nisu ispunjene zakonske pretpostavke za prihvaćanje prijedloga za njegov uvjetni otpust.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina/Dnevnik.hr/HRT

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 311 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
SDP će, nakon pobjede svog predsjedničkog kandidata osvojiti i Banske dvore
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr