Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Ovo je prva utrka u Hrvatskoj koja će se trčati na aerodromskoj pisti, a prijavljeno je preko 1000 trkača

 
HRZ
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Piloti i zrakoplovni tehničari iz sastava 91. i 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te kadeti iz Zrakoplovnog voda i Kadetske bojne Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” sudjelovat će na kao natjecatelji na humanitarnoj utrci pod nazivom 00:24 RUN, koja će se održati 24 minute nakon ponoći s 28. na 29. rujna 2019. na uzletno-sletnoj stazi Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman.

 

Prijatelj utrke je Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, a utrci će nazočiti izaslanik potredsjednika Vlade i ministra obrane ujedno direktor Glavnog stožera viceadmiral Robert Hranj.

...

Na zadanoj trasi, bit će izloženi i borbeni avion MiG-21, Pilatus PC-9M, helikopter Mi-171Sh i OH-58D Kiowa Warrior Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Utrka je koncipirana na način da sudionici u 45 minuta moraju prijeći jedan krug na stazi dugoj pet kilometara, a uplate startnina bit će donirane Zakladi – dječja onkologija Rebro u Zagrebu s ciljem opremanja novog odjela dječje onkologije.

00:24 RUN prva je utrka u Hrvatskoj koja će se trčati na aerodromskoj pisti, a prijavljeno je preko 1000 profesionalnih i rekreativnih trkača.

Glavni organizator utrke su 24 sata i Međunarodna zračna luka Franjo Tuđman, a uz HRZ, prijatelj utrke je i Ministarstvo unutarnjih poslova.

Priredila: Lorena Tulić

MORH

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 370 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com