Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

HRVATSKA

U konkurenciji oklopno-mehaniziranih posada pobijedila je 1. mb Sokolovi, dok je najbolja tenkovska posada bila iz Tenkovske bojne Kune

 
GOMBR
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

GOMBR

 

Povodom Dana oklopništva Oružanih snaga RH na vojnom poligonu Gašinci u četvrtak, 3. listopada 2019. Gardijska oklopno-mehanizirana brigada organizirala je natjecanje najspremnijih tenkovskih i oklopno-mehaniziranih posada GOMBR-a.

 

Na natjecanju su sudjelovale posade borbenih vozila iz sastava Tenkovske bojne Kune, Oklopne bojne 1. mehanizirane bojne Sokolovi i 2. mehanizirane bojne Pume te pripadnici Logističke brigade Slovenske vojske. Ukupno se natjecalo deset tenkovskih te devet oklopno-mehaniziranih posada.

...

U konkurenciji oklopno-mehaniziranih posada pobijedila je 1. mb Sokolovi, dok je najbolja tenkovska posada bila iz Tenkovske bojne Kune.

 

GOMBR

 

Svečanosti proglašenja pobjednika i obilježavanju Dana oklopništva nazočio je izaslanik načelnika Glavnog stožera OSRH, načelnik Ureda za planiranje brigadni general Denis Tretinjak, zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Boris Šerić, zapovjednik GOMBR-a brigadni general Mijo Validžić, zapovjednik Zapovjedništva snaga Slovenske vojske brigadni general Milan Žurman, zapovjednik brigade Mađarske vojske brigadir Gabor Lorenc, vojni izaslanici te predstavnici civilne vlasti.

General Šerić u prigodnom obraćanju sudionicima natjecanja čestitao je Dan oklopništva te se prisjetio velike uloge koje je oklopništvo imalo tijekom Domovinskog rata.

“Pripadnici GOMBR-a već četvrtu godinu Dan oklopništva slave u natjecateljskom duhu. Posebno raduje sudjelovanje pripadnika Slovenske vojske, a nadam se da će nam se iduće godine pridružiti i pripadnici oružanih snaga Mađarske i Bosne i Hercegovine. Pokazali ste vrhunsku obučenost i spremnost. Samo dobro obučene borbene postrojbe jamac su uspjeha”, rekao je general Šerić te dodao kako će se proces modernizacije tenkova nastaviti i u budućnosti.

 

GOMBR

 

General Tretinjak istaknuo je kako pripadnici Hrvatske vojske imaju dovoljno snage, znanja i kompetencije te se mogu nositi s brojnim dužnostima i zadaćama izvan domovine, a zadatak je sada osigurati tehnološki razvoj.

“Ove godine vidim značajnu kvalitetu u radu posada, a to se vidi i po vremenu u kojem odrađuju zadane radne točke. Drago mi je vidjeti da je budućnost oklopništva osigurana”, kazao je general Tretinjak te istaknuo kako je ovo natjecanje važno radi jačanja operabilnosti.

 

GOMBR

 

Zahvalnost na pozivu za sudjelovanje u ovom natjecanju iskazao je general Žurman te istaknuo kako se Slovenska vojska rado odaziva pozivu prijateljskih i partnerskih zemalja.

Zapovjednik GOMBR-a general Validžić nagasio je veliku važnost dobro obučenih posada u oklopništvu.

“Moram istaknuti da, kako za vrijeme Domovinskog rata tako i danas, bez obzira na svu tehniku i napredak, u središtu svakog uspjeha oklopnih postrojbi su ljudi. Hrabre, odlučne i dobro obučene borbene posade jedino su jamstvo uspjeha. Stoga odabir, obuka i upravljanje osobljem moraju biti u središtu naše pozornosti”, poručio je general Validžić. Dodao je i kako se nada da će se ovo natjecanje još više proširiti jer je ono, osim na obučavanje posada, orijentirano i na razvoj suradnje, prijateljstva i dostizanje potrebne razine interoperabilnosti.

Zapovjednik oklopne brigade Mađarske vojske Lorenc istaknuo je kako će iduće godine i mađarske posade sudjelovati u natjecanju na vojnom poligonu Gašinci.

 

GOMBR

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 182 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com