Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Prijelazni pokal ”Najbolji hrvatski snajperist“ dobio je Jandre Širinić

 
Snajperisti
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

 

Jubilarni deseti memorijal hrvatskih snajperista ”Grom 2019“ održan je povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske na strelištu ”Pampas“ u Osijeku u subotu, 19. listopada 2019. u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.

 

Memorijal je okupio najbolje precizne strijelce Hrvatske, a u natjecanju su sudjelovali vojni, policijski i civilni strijelci u tri nacionalne discipline i jednoj međunarodnoj: malokalibarska puška s optičkim ciljnikom na 100m, jurišna puška s otvorenim ciljnicima na 100m i snajperska puška s optičkim ciljnikom na 300m.

...

Posjetitelji su, uz natjecateljski program, imali priliku razgledati izloženi taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme Hrvatske vojske, među kojima i helikopter Kiowa Warrior Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, kao i skokove vojnika i padobranaca s hrvatskim zastavama, akrobatsku vježbu Počasno-zaštitne bojne te pokaznu vježbu vojne policije.

Natjecanje je završeno svečanom dodjelom nagrada, pri čemu je, u ime potpredsjednika Vlade i ministra obrane i načelnika Glavnog stožera OSRH, brigadir Dražen Batrnek čestitao najuspješnijim natjecateljima poručivši da Ministarstvo već godinama prepoznaje važnost ovog natjecanja i pruža mu potporu: ”Sposobnosti pokazane tijekom ovog natjecanja temelj su Hrvatske vojske.”

 

Snajperisti

 

Najuspješniji pojedinac na 10. memorijalu hrvatskih snajperista GROM 2019 u disciplini snajperske puške je Jandre Širinić koji je tom prigodom dobio prijelazni pokal ”Najbolji hrvatski snajperist“, a njegovo se ime trajno urezalo na pokal. U disciplini jurišne puške, prvo mjesto osvojio je Tihomir Drenjačević, drugo Mario Đerek, a treće je osvojio Danijel Matijevac.

U posebnom dijelu programa natjecanja dodjeljuje se i nagrada za životno djelo ”Ivica Repušić“ jednoj ili više osoba koje su imale poseban doprinos u stvaranju hrvatske neovisnosti, a koje su nedovoljno poznate široj javnosti.

Nagradu ”Ivica Repušić“, koja nosi ime jednog od prvih dragovoljaca poginulih u Domovinskom ratu na području Slavonije i Baranje, ove su godine njegovi sin i kćer uručili zatočenicima srpskih i jugoslavenskih koncetracijskih logora.

 

 

 

  

 

Foto: MORH / HV

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 275 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr