Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Za osumnjičenim raspisana potraga

 
Karlovačka policija
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

 

Karlovačka policija osumnjičila je 52-godišnjeg dvojnog državljanina Hrvatske i Srbije za ratni zločin nad hrvatskim civilom kojega je 1992. kao srpski 'teritorijalac' navodno ubio na tavanu njegove kuće kod Vojnića.


Policija je izvijestila da je kriminalističko istraživanje, nakon kojega je za osumnjičenim raspisala potragu, provela u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci i Sigurnosno-obavještajnom agencijom.

...

Zločin nad tada 67-godišnjim hrvatskim civilom osumnjičeni je navodno počinio 9. travnja 1992. godine, kao 25-godišnji pripadnik paravojne jedinice u sklopu "5. Kordunaške brigade Teritorijalne obrane Vojnić", u privremeno okupiranom mjestu Ribari.

Sumnja se da je zajedno s još jednom osobom došao u dvorište obiteljske kuće u vlasništvu oštećenog civila da bi nakon kraćeg razgovora otišli na tavan gdje mu je hladnim oružjem zadao više ubodno-reznih rana od kojih je na mjestu događaja preminuo.

- Opisani način postupanja osumnjičenog protivan je odredbama Ženevske konvencije o zaštiti građanskih osoba u vrijeme rata i Dopunskog protokola ženevskim konvencijama o zaštiti žrtava nemeđunarodnih oružanih sukoba te je Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci dostavljeno posebno izvješće, kažu u policiji.

 

 

 

  

 

Foto: KAportal

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 232 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr