Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

General Matanović: Nemoguće je za vas izazov koji s lakoćom pretvarate u moguće

 
Viribus Unitis
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

U sportskoj dvorani vojarne “1. hrvatski gardijski zbor” na Tuškancu u Zagrebu je u petak, 22. studenog 2019. završeno najveće međunarodno sportsko natjecanje u Hrvatskoj vojsci pod nazivom “Izazov tjelesne spremnosti – Viribus unitis” koje je ove godine okupilo 193 natjecatelja podijeljena u 44 ekipe.

 

Na “Viribus unitisu” ove je godine sudjelovalo 25 žena.

...

Prvo mjesto osvojila je ekipa Počasno-zaštitne bojne, drugo mjesto djelatnici Interventne policije Zagreb, dok su treće mjesto zauzeli pripadnici litvanskih oružanih snaga.

Zatvaranju natjecanja nazočio je zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Drago Matanović koji je čestitavši natjecateljima još jednom istaknuo važnu ulogu sporta u postizanju spremnosti i profesionalnosti hrvatskih vojnika.

“Pokazali ste da je riječ nemoguće za vas samo riječ koju koriste oni koji žive u svijetu koji im je zadan i gdje se granice ne pomiču. Nemoguće je za vas izazov koji s lakoćom pretvarate u moguće. Samo pravi i iskreni sportaši mogu posegnuti duboko u svoje krajnje sposobnosti i izvući ono potrebno za pobjedu kada im je najteže”, poručio je general Matanović.

 

Viribus Unitis

 

 

Stožerni narednik Delić: Natjecanje je još jednom pokazalo svu moć timskog rada

U toj prigodi, pripadnici Počasno-zaštitne bojne priznali su kako im pobjeda na ovom natjecanju predstavlja veliki ponos i čast te kako im je drago što je natjecanje poprimilo i međunarodni karakter.

Pripadnik Počasno-zaštitne bojne, a ujedno i idejni začetnik natjecanja “Viribus unitis” stožerni narednik Dalibor Delić priznao je kako je izuzetno sretan zbog načina organizacije ovogodišnjeg natjecanja te kako je ono još jednom dokazalo i pokazalo važnost timskog rada i suradnje.

“Posebne zahvale upućujem Sportskoj desetini Počasno-zaštitne bojne jer je upravo njihov rad i trud, njihovo znanje i stručnost bilo ključno i za nastanak ovog natjecanja, oni su me inspirirali za cijelu ovu priču”, ispričao je stožerni narednik Delić dodavši kako je uvođenje funkcionalnog treninga u postrojbu značajno poboljšalo rezultate fizičkih provjera njezinih pripadnika.

“Kao što i sam naziv natjecanja kaže “zajedničkim snagama” možemo postići puno, odnosno bez toga nema ništa. Natjecatelji su se u ova dva dana družili, razmjenjivali iskustva i unutar svojih ekipa uložili velik trud da ostvare izvrstan rezultat”, rekao je Delić zahvalivši svim sudionicima na još jednom izvrsnom natjecanju i pokazanim vještinama.

U natjecanju su osim pripadnika Hrvatske vojske, sudjelovali i pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva pravosuđa, Hrvatske gorske službe spašavanja i Hrvatske vatrogasne zajednice, a po prvi put na natjecanju su sudjelovali i pripadnici oružanih snaga zemalja članica NATO-a: Talijanska Republika, Republika Sjeverna Makedonija, Republika Litva i Kosovo.

Cilj natjecanja promicanje je zdravog načina života i sportskih aktivnosti, podizanje borbene spremnosti te poticanje zdravog natjecateljskog duha, a organizira se u znak sjećanja na časničkog namjesnika Antu Malića, koji je poginuo 26. lipnja 1995. u 22. godini života tijekom operacije Skok-2.

Časnički namjesnik Malić bio je pripadnik 1. hrvatskog gardijskog zdruga, veliki poznavatelj i ljubitelj borilačkih vještina i vježbi snage, brzine, izdržljivosti i eksplozivnosti koje je neumorno trenirao, promovirao te uvodio u Hrvatsku vojsku.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 621 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com