Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Ovo natjecanje utemeljeno je na zajedništvu, domoljublju i hrabrosti hrvatskih branitelja"

 
Viribus Unitis
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Viribus Unitis

 

U sportskoj dvorani vojarne “1. hrvatski gardijski zbor” na Tuškancu u Zagrebu je u četvrtak, 21. studenog 2019. godine započelo 5. izdanje natjecanja pod nazivom “Izazov tjelesne spremnosti – Viribus unitis”.


Svečanom otvorenju natjecanja prisustvovali su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general-pukovnik Drago Matanović sa suradnicima, zapovjednik Počasno-zaštitne bojne brigadir Elvis Burčul, predsjednik saborskog Odbora za obranu Igor Dragovan, predstavnici Hrvatske vojske, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva pravosuđa, Hrvatske gorske službe spašavanja, Hrvatske vatrogasne zajednice i drugi.

...

Ministar Krstičević pozdravio je sve natjecatelje izrazivši zadovoljstvo činjenicom kako natjecanje “Viribus unitis” okuplja pripadnike Hrvatske vojske u zajedništvu s kolegama iz policije, vatrogastva, Hrvatske gorske službe spašavanja i pravosudne policije: “Svi smo se mi posvetili službi u istom sustavu domovinske sigurnosti, gdje se zajedničkim snagama trudimo postići rezultate kakve naša Domovina treba.”

 

Viribus Unitis

 

 

Krstičević: Sportaši svojim radom i postignućima predstavljaju ideale Hrvatske vojske

Poručio je natjecateljima kako promicanjem zdravog načina života i natjecateljskog duha grade vojnički karakter te pridonose stvaranju slike hrvatskog vojnika kao sportaša, vrhunski spremnog za sve napore.

“Želimo da takva slika prati hrvatskog vojnika svuda u svijetu i upravo zato u vojarnama Hrvatske vojske intenzivno gradimo nove i uređujemo postojeće sportske terene i teretane.”

Na kraju, ministar je istaknuo kako sport kao važan dio hrvatskog naroda i Hrvatske vojske, predstavlja snagu, volju, zajedništvo, žrtvu, želju za osobnim napredovanjem, uspjehom i pobjedom.

“Te osobine i težnja izvrsnosti će se uvijek cijeniti u Hrvatskoj vojsci što dokazuje i suradnja s vrhunskim hrvatskim sportašima koji svojim mukotrpnim radom, postignućima i talentom na najbolji mogući način predstavljaju našu Domovinu i ideale Hrvatske vojske”, poručio je ministar obrane.

 

Viribus Unitis

 

 

General Matanović: Ovo natjecanje utemeljeno je na zajedništvu, domoljublju i hrabrosti hrvatskih branitelja

Puno uspjeha i sportske sreće natjecateljima je poželio i general-pukovnik Matanović kazavši kako je fizička sprema jedan od temelja vojničke obuke: “S ponosom mogu reći da je natjecanje postiglo svoj potpuni smisao”, kazao je general Matanović osvrnuvši se na broj sudionika i ekipa na ovogodišnjem izdanju natjecanja.

“Izazov tjelesne spremnosti utemeljen je na zajedništvu, domoljublju i hrabrosti hrvatskih branitelja čija žrtva ostaje nezaobilazan i nemjerljiv doprinos i za nas vojnike ima poseban značaj”, rekao je zapovjednik Počasno-zaštitne bojne brigadir Elvis Burčul poželivši svim natjecateljima dobrodošlicu.

 

Viribus Unitis

 

 

Ove godine “Viribus unitis” okupio 193 natjecatelja

Ovogodišnji “Viribus unitis” okuplja 193 natjecatelja u 44 ekipe, a riječ je o pripadnicima Hrvatske vojske, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva pravosuđa, Hrvatske gorske službe spašavanje i Hrvatske vatrogasne zajednice, a po prvi put na natjecanju će sudjelovati i pripadnici oružanih snaga zemalja članica NATO-a čime je natjecanje postalo najveće međunarodno sportsko natjecanje u Hrvatskoj vojsci: Talijanska Republika, Republika Sjeverna Makedonija, Republika Litva i Kosovo.

Na prvom danu natjecanja odrađen je WOD (workout of the day) pod nazivom “Briški”, u spomen na prvog poginulog pripadnika Hrvatske vojske u međunarodnoj misiji, skupnika Josipa Briškog.

 

 

Cilj natjecanja promicanje je zdravog načina života i sportskih aktivnosti, podizanje borbene spremnosti te poticanje zdravog natjecateljskog duha, a organizira se u znak sjećanja na časničkog namjesnika Antu Malića, koji je poginuo 26. lipnja 1995. u 22. godini života tijekom operacije Skok-2.

Časnički namjesnik Malić bio je pripadnik 1. hrvatskog gardijskog zdruga, veliki poznavatelj i ljubitelj borilačkih vještina i vježbi snage, brzine, izdržljivosti i eksplozivnosti koje je neumorno trenirao, promovirao te uvodio u Hrvatsku vojsku.

 

Viribus Unitis

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 198 gostiju i nema članova online

A- A A+
Dijaspora treba imati više zastupnika u Saboru od manjinaca:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com