Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

SAD donira dva helikoptera Black Hawk s opremom i dijelovima, a mi ćemo od njih kupiti još dva istovjetna helikoptera

 
Black Hawk
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Vlada je na sjednici dala suglasnost Ministarstvu obrane za nabavu i opremanje Hrvatske vojske s četiri helikoptera UH-60M Black Hawk - dva donirana i dva kupljena, ukupne vrijednosti 1,167 milijardu kuna, što će biti realizirano od 2021. do 2026. godine, u partnerstvu s Vladom SAD-a.

Hrvatskoj će, naime, SAD donirati dva helikoptera Black Hawk s opremom i dijelovima, a mi ćemo od njih kupiti još dva istovjetna helikoptera. Partnerstvom je obuhvaćena i obuka pilota i zemaljskog osoblja te logistička podrška.

...

Odbor za obranu Hrvatskoga sabora dao je 2. prosinca pozitivno mišljenje vezano za prihvaćanje navedene donacije, proces nabave logističke podrške i obuke, kao i kupnju dva nova helikoptera UH-60M Black Hawk.

Od ukupne vrijednosti opremanja helikopterima, koja iznosi 1,167 milijardu kuna, vrijednost donacije je 360,64 milijuna kuna i u cijelosti je podmiruje SAD, a preostali iznos od ukupno 807,23 milijuna kuna osigurava se u proračunu (na razdjelu Ministarstva obrane) u razdoblju od 2021. do 2026. godine.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević istaknuo je da je nabava helikoptera dobila jednoglasnu potporu nadležnog saborskog odbora - i pozicije i opozicije.

- Helikopter "Crni jastreb" je moćno sredstvo koje bi nam služilo za ispunjenje sve tri misije HV-a - zaštitu suvereniteta i teritorijalnog integriteta, sudjelovanje u međunarodnim misijama i operacijama te pomoć civilnim institucijama i drugim tijelima, naglasio je.

 

  

 

Foto: MORH

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 375 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr