Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Danas je bojna Pume opremljena suvremenom opremom, naoružanjem i dostigla je zavidnu razinu obučenosti i operativne spremnosti"

 
Pume
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

U Varaždinu je u petak, 20. prosinca 2019. godine obilježena 27. obljetnica osnutka ratne 7. gardijske brigade Pume.

 

Za sve poginule pripadnike položeni su vijenci i zapaljene svijeće u kapelici sv. Juraja u vojarni 7. gardijske brigade Puma, a zajednički vijenac položili su predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur, izaslanik predsjednika Sabora zastupnik Anđelko Stričak, ministri hrvatskih branitelja i gospodarstva, poduzetništva i obrta, Tomo Medved i Darko Horvat, te izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane državni tajnik Zdravko Jakop.

 

Pume

 

 

Predsjednik Vlade Plenković: Osjeća se bliskost s hrvatskim narodom u Varaždinu i siguran sam da će to pridonijeti i motivirati mlade ljude da postanu novi pripadnici HV-a

Tom prilikom, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković podsjetio je da je ova brigada prva ušla u Knin što je puno značilo za slobodu i povijest hrvatskog naroda, a istaknuo je i činjenicu da je u mandatu ove Vlade Hrvatska vojska prošle godine vraćena u Varaždin.

“Osjeća se bliskost s hrvatskim narodom ovdje na sjeverozapadu Hrvatske i siguran sam da će ta činjenica pridonijeti i motivirati mlade ljude da postanu novi pripadnici Hrvatske vojske”, rekao je Plenković.

Svečano obilježavanje obljetnice nastavljeno je postrojavanjem pripadnika 2. mehanizirane bojne Pume, slijednice 7. gardijske brigade, na Kapucinskom trgu gdje su dodijeljene pohvale i nagrade pripadnicima bojne.

 

Pume

 

 

Državni tajnik MORH-a Zdravko Jakop: Pume su tu da služe ovome narodu i da mu pomažu u nevolji. To je zalog za budućnost i prosperitet ovog kraja i države

Obraćajući se okupljenima državni tajnik Ministarstva obrane Zdravko Jakop istaknuo je kako je hrvatska država već 27 godina ponosna na pobjede koje su Pume nizale u Domovinskom ratu, a svoj slavni ratni put trajno su zapečatili na kninskoj tvrđavi, mjestu koje je kruna svih pobjeda Hrvatske vojske. Podsjetio je na prošlogodišnji povratak Puma iz Našica u Varaždin te na 184 kilometara dugu hodnju pripadnika postrojbe po teškim vremenskim uvjetima kako bi se nakon deset godina vratili kući.

“Pume su tu da služe ovome narodu i da mu pomažu u nevolji. To je zalog za budućnost i prosperitet ovog kraja i države. Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo obrane nastavit će promicati vrijednosti Domovinskog rata. To je naša dužnost, ali i naš trajni zalog zbog očuvanja naše prošlosti i za našu bolju budućnost”, poručio je državni tajnik Jakop.

 

Pume

 

 

General-bojnik Boris Šerić: Danas je bojna Pume opremljena suvremenom opremom, naoružanjem i dostigla je zavidnu razinu obučenosti i operativne spremnosti

Čestitajući svim pripadnicima njihov dan izaslanik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-bojnik Boris Šerić istaknuo je kako je ratni put legendarnih Puma put časti, hrabrosti, odricanja, požrtvovnosti i slave.

“Danas je bojna Pume opremljena suvremenom opremom, naoružanjem i dostigla je zavidnu razinu obučenosti i operativne spremnosti čineći tako udarnu okosnicu GOMBR-a i Hrvatske kopnene vojske”, rekao je general Šerić dodavši kako su pripadnici svoju profesionalnost, spremnost i obučenost dokazali kroz uspješno sudjelovanje u međunarodnim misijama i operacijama te domaćim i međunarodnim vojnim vježbama.

 

Pume

 

 

Zapovjednik bojne Pume bojnik Stjepan Jalžabetić: Ova bojna uvježbana je za pružanje pomoći civilnim institucijama i njezini pripadnici uvijek su spremni za pružanje pomoći

Zapovjednik bojne Pume bojnik Stjepan Jalžabetić podsjetio je na okolnosti u kojima je osnovana 7. gardijska brigada čiji su pripadnici viteški oslobađali dio po dio Republike Hrvatske. Bojna stoga, naglasio je njezin zapovjednik, mora pokazati da je dostojna slijednica vrijednosti i načela koje baštini od svoje slavne prethodnice.

“Bojna Pume ne može živjeti samo u vojarni, već mora služiti zajednici i narodu iz kojeg je proizašla i čijim je nedjeljivim dijelom. Ova bojna uvježbana je za pružanje pomoći civilnim institucijama i njezini pripadnici uvijek su spremni za pružanje pomoći”, poručio je bojnik Jalžabetić.

 

Pume

 

 

Ministar Krstičević: Čestitka pripadnicima Puma: Ponosan sam na sve hrabre pripadnike Puma koji su slavne 1995. godine pobjedonosno ušli u Knin, simbol pobjede u Domovinskom ratu

Pripadnicima Puma njihovu obljetnicu čestitao je iz Afganistana i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević koji je u posjetu pripadnicima 11. hrvatskog kontingenta u kampu Marmal naglasivši kako je ponosan na sve hrabre pripadnike Puma koji su slavne 1995. godine pobjedonosno ušli u Knin, simbol pobjede u Domovinskom ratu.

U svojoj čestitci ministar Krstičević također je zahvalio na doprinosu slobode naše Hrvatske poručivši: “Drago mi je što smo Pume vratili kući, u svoj Varaždin, da budete s narodom. Vi ste štit i ponos za naš narod i nastavite hrabro koračati u budućnost za mir i sigurnost naše jedine Domovine!”

U sklopu obilježavanja obljetnice, služena je i sveta misa u crkvi Dobrog pastira.

 

Pume

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 267 gostiju i nema članova online

A- A A+
Zbog posebnih zdravstvenih preventivnih mjera najviše mi nedostaje:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr