Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
Projekt  "BBC micro:bit - STEM revolucija u školama"
STEM revolucija u hrvatskim školama
 

 

STEM

 

Prikuplja se novac za uvođenje robotike u hrvatsko školstvo, koju je kao privatni projekt pokrenuo inovator Nenad Bakić. U prvom tjednu više od 1500 građana i tvrtki doniralo je oko milijun i pol kuna. Cilj je uvesti microbit računalo u 1000 škola i ustanova u Hrvatskoj. Nakon što je dobio odbijenicu na natječaju Ministarstva, Bakića je danas ministar Pavo Barišić ipak pozvao na razgovor.

Iza projekta "BBC micro:bit - STEM revolucija u školama" stoje ljudi okupljeni u inicijativu Croatian Makers, koji posljednjih nekoliko godina entuzijastično pokušavaju podići razinu znanja naših učenika na takozvanom STEM području - u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici.

Ne možemo čekati reformu kurikuluma. Golem broj djece ima pravo na suvremenu edukaciju odmah, poručuju inicijatori.


Umjesto devetnaestostoljetnog pristupa biflanja informacija u atmosferi podređenosti autoritetu djeca trebaju suvremene vještine, primjerice vještine učenja, komunikacije, prezentacije, razvijanje otvorenog duha i čvrstog karaktera - tj. sve ono što im treba da budu ravnopravni sudionici društva i gospodarstva 21. stoljeća.


Cilj je uvesti robotiku u 1000 škola i ustanova u Hrvatskoj. Prikupljanje sredstava traje još 2 tjedna, a sve zainteresirane škole mogu se prijaviti za sudjelovanje u projektu.

Foto: 1. HRT

Autor: UCM

Izvor: HRT

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 411 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com