Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Još nije objavljeno što je uzrok požara i tko je odgovoran

 
Andraševac
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Krapinsko-zagorska županija proglasila je 15. siječnja Danom žalosti zbog tragične pogibije šestero štićenika doma za starije i nemoćne osobe u Andraševcu, priopćeno je u utorak iz Ureda župana  Željka Kolara.

U požaru koji je u subotu ujutro planuo u doma za starije i nemoćne smrtno je stradalo šest osoba zbog čega je donijeta Odluka o proglašenju Dana žalosti u toj županiji.

...

Dan žalosti označava se obveznim isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja u svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti, jedinica lokalne i područne samouprave te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba.

Dom za starije i nemoćne u Andraševcu jučer su češljale inspekcije. O uzrocima požara i odgovornosti vlasnice nitko nije htio govoriti, a rezultati nadzora bit će poznati za nekoliko dana.
Istragu o požaru vodi županijska državna odvjetnica iz Zagreba Martina Soldo Petrinić. Još nije objavljeno što je uzrok požara i tko je odgovoran.

I inspekcija rada Državnog inspektorata ispitala je uvjete zaštite na radu, te radnopravni status zaposlenih. Na potezu su policija i Županijsko državno odvjetništvo koji moraju ispitati odgovornost vlasnice doma Zelena oaza.

U domu je još 10 korisnika, ostali su kod obitelji ili u drugim domovima. S obzirom da je dom registriran na 13 korisnika mogli bi tamo ostati.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 256 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com