Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Obilježavanje dana postrojbe od 4. do 6. svibnja 2020. godine na grobljima u Zagrebu, Krapini, Zlopolju (Pribude) i Labinu

 
Zapovjedništvo za potporu
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika „Glas hrvatske žrtve – Zid boli“ na Gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu, u ponedjeljak, 4. svibnja 2020. godine, započelo je obilježavanje 18. obljetnice osnutka Zapovjedništva za potporu Hrvatske vojske.

 

Svečanom polaganju vijenaca i paljenju svijeća nazočili su zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-bojnik Mladen Fuzul, načelnik stožera-zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za potporu brigadir Ivan Raos, načelnik Ureda zapovjednika pukovnika Domagoj Franić, zamjenik zapovjednika Lostičkog operativnog središta brigadir Marinko Nekić, zapovjednik Bojne za opću logističku potporu pukovnik Milan Slavica. Molitvu za sve preminule i poginule hrvatske branitelje predvodio je vojni kapelan Zapovjedništva za potporu i biskupski vikar za pastoral vlč. Slavko Rajič.

...

U sklopu obilježavanja dana postrojbe od 4. do 6. svibnja 2020. godine na grobljima u Zagrebu, Krapini, Zlopolju (Pribude) i Labinu izaslanstva Bojne za opskrbu i Remontnog zavoda uz nazočnost obitelji preminulih i poginulih pripadnika postrojbi Zapovjedništva za potporu položit će vijence i zapaliti svijeće.

Izaslanstva postrojbi Zapovjedništva za potporu položit će vijence i zapaliti svijeće i na grobovima nastradalih pirotehničara, nadnarednika Vladimira Vincelja i skupnika Marka Odžaka te preminulih zapovjednika Remontnog zavoda, brigadira Ivana Vintera, Marijana Pećnika i Željka Kiršića.

Povodom 18. obljetnice ustrojavanja Zapovjedništva za potporu general-bojnik Mladen Fuzul uputio je čestitku svim pripadnicima Zapovjedništva za potporu te istaknuo kako je razvoj Zapovjedništva rezultat kontinuirane transformacije logističkih kapaciteta i logističkih postrojbi Hrvatske vojske koje su pružale logističku, zdravstvenu i drugu potporu postrojbama i zapovjedništvima Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata, u procesima demobilizacije i transformacije Hrvatske vojske do potpore pripadnicima Hrvatske vojske u međunarodnim vojnim operacijama i misijama.

„Srdačno zahvaljujemo svima onima koji su kroz niz godina obilježenih velikim izazovima i vrijednim rezultatima pružali trajnu potporu, pratili rad Zapovjedništva upravljajući ga, zajedno s njegovim vodstvom, istom željenom cilju, da Hrvatska vojska bude stalni oslonac i sigurnost hrvatskom narodu“, rekao je general Fuzul.

Za ostvarene rezultate u radu i postignute uspjehe u vojnoj službi predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske, načelnik Glavnog stožera OS RH te zapovjednik Zapovjedništva za potporu, izrekli su poticajne mjere, te dodijelili pisane pohvale i nagrade pripadnicima Zapovjedništva za potporu.

Povodom Dana Zapovjedništva za potporu pripadnici Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske i Klape Sv. Juraj snimili su prigodni video sa skladbom Moja domovina, u znak podrške svim građanima Republike Hrvatske i zahvalnosti svim zdravstvenim djelatnicima, policajcima, vatrogascima i drugim službama koje se nalaze na prvoj crti obrane od koronavirusa.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 408 gostiju i nema članova online

A- A A+
COVID-19: Hoćete li se cijepiti?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com