Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Kao što vidite izlazimo iz ove nevolje, pobjeđujemo je, samo zbog toga što smo bili zajedno"

 
Split
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Split slavi blagdan zaštitnika sv. Dujma, a prije mise u katedrali građanima su čestitke izrekli gradonačelnik Andro Krstulović Opara i msgr. Marin Barišić, koji je rekao da slavlje u doba epidemije odudara od uobičajenog, ali i daje priliku da doživimo Dujma u poruci duhovnosti.


Splitsko-makarski nadbiskup msgr. Barišić je rekao kako Split danas slavi svog zaštitnika na jedan način koji odudara od običnog slavlja i na način jedne korizme, no smatra kako nije svako zlo za zlo jer nam daje mogućnosti da doživimo Dujma u poruci duhovnosti, da otkrijemo tko je on bio, zašto ga slavimo.

...

On na neki način ulazi u naše srce, odnose, domove, nije na pozornicama. Vjeruje kako je i ovo potrebno.

- Ova dimenzija da bi znali za sutra zašto ga slavimo, da nam se Dujam ne izgubi u anonimnosti. On je velik i značajan zato je i ostao kao najsnažnija memorija našeg grada, njegove tradicije, kulture, identiteta. Želio bi da i ovogodišnja proslava da svoje plodove i da kažemo da smo slavili sv. Dujma na drugi način, ali smo ga slavili, poručio je nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić.

Gradonačelnik je svima poželio puno zdravlja i sreće i poručio kako je današnja Sudamja ponosna, vesela, vedra i smjerna, upravo onakva kakav je bio i Dujin život, te kakvi bi Splićani trebali biti, kakvi su bili u doba krize. Splićani su pokazali solidarnost, brigu prema onima koji su najpotrebniji i zajedništvo u namjeri da pobijedimo "nevolju koja nas je snašla".


- Kao što vidite izlazimo iz ove nevolje, pobjeđujemo je, samo zbog toga što smo bili zajedno. Vjerujem da će i današnje molitve, a i svi oni koji su svoje molitve usmjerili sv. Duji, ali i razmišljanja u dobro grada, nastaviti putem zajedništva, smanjivanjem razlika, međusobnim poštovanjem, poniznim pristupanjem problemu i rješavanje istih, kazao je gradonačelnik Krstulović Opara.

- Okrenimo se jedni prema drugima, jer jedino mi, zajedničkim snagama možemo činiti velike stvari i dostići visoke ciljeve na koje ćemo biti ponosni. Vjerujem u najbolje u ovome gradu. Čuvajte jedni druge, čuvajte sebe i čuvajte naš Split! Ostanite mi zdravi i veseli i na dobro vam došla Sudamja!, poručio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara svojim sugrađanima.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 388 gostiju i nema članova online

A- A A+
COVID-19: Hoćete li se cijepiti?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com