Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Umjesto pučke fešte taj će dan građanima biti poklonjen virtualni koncert Splitskog mandolinskog kvarteta

 
Dan Marjana
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Povodom Dana Marjana, koje će se obilježiti u nedjelju,10. svibnja, Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan umjesto pučke fešte taj će dan građanima pokloniti virtualni koncert Splitskog mandolinskog kvarteta.

 

Iz te ustanove u subotu navode kako tradicionalne marjanske fešte s obzirom na pandemiju ove godine ne može biti, pa su odlučili simboličnim poklonom građanima obilježiti Dan Marjana.

...

Zato su na jednoj od najljepših marjanskih lokacija, Šantinim stinama i crkvici svetog Jere snimili koncert Splitskog mandolinskog kvarteta.

"Splitski mandolinski kvartet je svirao u sastavu Ivana Kenk Kalebić, Sandra Kovačević, Dea Škorić i Stela Ivanišević, a ansambl je proizašao iz dugogodišnje suradnje četiri akademske mandolinistice", kažu u priopćenju.

Posebnost ovog sastava, dodaju u ustanovi, leži u izvodenju poznatih skladbi hrvatskih autora, kao i originalnih djela za mandolinski kvartet koja su od velike važnosti u njegovanju i razvoju kulture Dalmacije i cijelog Mediterana.

Taj mali koncert i atmosfera sa Šantinih stina će biti emitirani virtualnim putem, građani će ga moći pratiti na Facebook profilu Park šume Marjan, te YouTube kanalu, od nedjelje kada je bilo planirano obilježavanje Dana Marjana.

 

 

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 395 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com