Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

 "Svi sudionici pokazali su iznimnu motiviranost i profesionalnost prilikom provedbe uvježbavanja"

 
HRVCON
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ Slunj u razdoblju od 7. do 13. kolovoza 2020. godine provedeno je uvježbavanje i samoocjenjivanje 7. hrvatskog kontingenta (HRVCON) NATO aktivnost Ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj (eFP BG-POL).

 

Tijekom uvježbavanja provedeno je gađanje iz osobnog i posadnog oružja pripadnika 7. HRVCON-a, a pripadnici Topničko-raketne pukovnije, koji čine glavninu 7. HRVCON-a, uspješno su proveli i posredno ispitno bojno gađanje sa samohodnim višecjevnim lanserima raketa (SVLR) 122mm „VULKAN“ i „GRAD“.

...

Zapovjednik 7. HRVCON-a, bojnik Ivo Koščević rekao je kako su se prilikom pripreme i provedbe bojnog gađanja koristile sve procedure koje se koriste u multinacionalnoj borbenoj skupini pod vodstvom oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, u čijem sastavi se nalazi i hrvatska bitnica.

„Svi sudionici pokazali su iznimnu motiviranost i profesionalnost prilikom provedbe uvježbavanja. Moja osobna ocjena gađanja iz samohodnih višecjevnih lansera raketa, kao i svih pripremnih aktivnosti koje su prethodile samom gađanju, je da su provedene na iznimno visokoj razini“, rekao je bojnik Koščević.

Postupak samoocjenjivanja proveo je nadzorno-ocjenjivački tim iz sastava Topničko-raketne pukovnije, na čelu s pukovnikom Ivanom Užarevićem po procedurama ocjenjivanja borbene spremnosti kopnenih snaga (CREVAL).

 

Autor: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 703 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com