Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

 "Među polaznicima su se posebno istaknuli „trećaši“ koji su bili jako motivirani što se osjetilo i u njihovim rezultatima"

 
Završeno selekcijsko letenje 29. naraštaja vojnih pilota
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

 

Selekcijsko letenje 29. naraštaja kandidata za hrvatske vojne pilote završilo je 17. kolovoza 2020. godine u 392. eskadrili aviona 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku, a izvodilo se na avionima ZLIN-242L.

 

Svaki od polaznika izveo je oko 10-ak sati naleta, a vrhunac selekcije bio je ispitni let kojim se ocjenjuje sposobnost kandidata za vojnog pilota te usvojenost letačke komponente selekcijskog letenja.

...

Posebnost ovog naraštaja činile su tri različite skupine, maturanti, učenici trećih razreda te pripadnici postrojbi Hrvatske vojske koji su iskazali interes i zadovoljili predviđene kriterije za vojne pilote. Stoga je u najvećoj mjeri primjenjivan individualni pristup svakom od polaznika, a prema ocjenama njihovih nastavnika najugodnije su iznenađenje selekcije ovog naraštaja bili učenici trećih razreda kojima je ove godine po prvi puta i otvorena mogućnost pristupa selekcijskom letenju.

Za sve njih koji su uspješno završili selekcijsko letenje Ministarstvo obrane RH osigurava stipendiju do završetka srednje škole i dalje u nastavku školovanja za vojne pilote.

 

 

Voditelj selekcije, satnik Ivica Majetić zahvalio se svim polaznicima, nastavnicima letenja i zrakoplovnim tehničarima na iznimnom trudu te sigurnoj provedbi selekcije. „Sve je proteklo sukladno planovima letenja i postavljenim standardima te smo uspješno okončali još jedan selekcijski ciklus. Među polaznicima su se posebno istaknuli „trećaši“ koji su bili jako motivirani što se osjetilo i u njihovim rezultatima, a obzirom su po prvi puta bili uključeni u proces selekcije u ovoj dobi za sve nas su ugodno iznenađenje“, rekao je satnik Majetić.

Konačnu ocjenu o nastavku školovanja za svakog od polaznika selekcije donijet će stručno povjerenstvo koje će vrednovati sve elemente propisanih standarda za školovanje vojnih pilota. Kandidati koji zadovolje kriterije nastavljaju sa studijem u Zagrebu na Fakultetu prometnih znanosti, smjer vojni piloti, a nakon polaganja svih predviđenih ispita, ponovno dolaze u krilo u Zemuniku na početak temeljne letačke obuke na avionu ZLIN-242L.

 

 

Autor: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 225 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com