Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

 "Istina je kako je Vukovar pao nakon dugih 87 dana, ali isto tako važno je istaknuti kako su pripadnici 204. brigade hrabrošću i požrtvovnošću zaustavili daljnji prodor neprijatelja prema ostatku Hrvatske"

 
204. Vukovarska brigada
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

 

U Vukovaru je u srijedu, 23. rujna 2020. godine polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata obilježena 29. obljetnica osnutka 204. Vukovarske brigade i služena je sveta misa u crkvi Sv. Filipa i Jakova.

 

Obljetnici je nazočio ministar obrane Mario Banožić, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH, načelnik Obavještajne uprave Glavnog stožera Oružanih snaga RH brigadni general Željko Živanović, izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, predstavnici grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije i drugi.

...

Tom prigodom, ministar obrane Banožić kazao je kako je Vukovarska brigada svojim djelovanjem osigurala ostatku Hrvatske dragocjeno vrijeme kako bi se ostale postrojbe Hrvatske vojske naoružale i uvježbale, ali i kako bi od međunarodne zajednice dobili potporu za neovisnost naše Domovine te kako je upravo bitka za Vukovar, jedan od ključnih trenutaka Domovinskog rata.

“Istina je kako je Vukovar pao nakon dugih 87 dana, ali isto tako važno je istaknuti kako su pripadnici 204. brigade hrabrošću i požrtvovnošću zaustavili daljnji prodor neprijatelja prema ostatku Hrvatske”, kazao je ministar.

“Hrvatska vojska je od tada svakim danom sve više rasla te je postala respektabilna vojna sila koja je u Oluji oslobodila veliki dio okupiranih krajeva te stekla uvjete da mirnom reintegracijom vrati Podunavlje i Vukovar u međunarodno priznate granice”, rekao je ministar obrane i zaključio kako će njihova junačka djela i spomen na sve žrtve tijekom Domovinskoga rata, zauvijek biti dio povijesti našeg naroda kao podsjetnik, ali i vodič budućim generacijama.

Vukovarska 204. brigada Hrvatske vojske ustrojena je krajem rujna 1991. godine. Prvi zapovjednik brigade bio je pukovnik Mile Dedaković Jastreb. U sastav brigade pristupili su branitelji iz mjesnih zajednica grada Vukovara, pripadnici Zbora narodne garde, pričuvnog sastava Ministarstva unutarnjih poslova RH, dragovoljci iz cijele Hrvatske, pripadnici Hrvatskih obrambenih snaga te dragovoljci iz inozemstva.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 603 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com