Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Zajedničkim ćemo radom stvoriti organizaciju koja će biti spremna proizvesti lidere za Hrvatsku vojsku i ostale sastavnice sustava domovinske sigurnosti"

 
Mario Banožić
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Na 46. sjednici Vlade Republike Hrvatske koja je održana u četvrtak, 4. ožujka 2021. godine Vlada RH usvojila je Nacrt konačnog prijedloga Zakona o osnivanju Sveučilišta obrane i sigurnosti, nakon čega će isti biti upućen Hrvatskom saboru na raspravu i donošenje.

 

“Upravo u godini kada se obilježava trideseta obljetnica ustrojavanja Hrvatske vojske stvara se zakonodavni okvir za transformaciju Hrvatskoga vojnog učilišta u Sveučilište obrane i sigurnosti što je od posebnoga državnog interesa”, rekao je ministar Banožić.

...

“Sveučilište obrane i sigurnosti omogućit će razvoj znanstveno-nastavnog osoblja za interdisciplinarno područje znanosti u polju Vojno-obrambenih i sigurnosno-obavještajnih znanosti i umijeća, a moći će aplicirati i za fondove Europske unije. Sveučilište će razvijati i održavati znanstveno-istraživački rad u potpori vojno-obrambenim i sigurnosno-obavještajnim aktivnostima”, objasnio je ministar obrane.

Također, ministar Banožić kazao je kako je vojno obrazovanje zahtjevno i specifično područje koje pokriva široki spektar aktivnosti.

“Zajedničkim ćemo radom stvoriti organizaciju koja će biti spremna proizvesti lidere za Hrvatsku vojsku i ostale sastavnice sustava domovinske sigurnosti”, zaključio je ministar Banožić.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 313 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com