Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Obuku su provodili pripadnici 606th ACS iz zračne baze u Avianu i 435th CRSS-Contingency Response Support Squadron C2 USAF ATT iz zračne baze u Ramsteinu

 
Završetak međunarodne vojne obuke za stjecanje obučavateljskih kompetencija za Master Controller/Intersept Controller
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Završetak međunarodne obuke za stjecanje obučavateljskih NATO kompetencija za pozicije Master Controller voditelj smjene i Intercept controller-časnik za navođenje borbenih zrakoplova obilježen je u četvrtak 1. travnja 2021. u Središtu za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Rudolf Perešin u vojarni Pukovnik Mirko Vukušić u Zemuniku uručenjem certifikata polaznicima.

 

Obuku su provodili pripadnici 606th ACS iz zračne baze u Avianu i 435th CRSS-Contingency Response Support Squadron C2 USAF ATT iz zračne baze u Ramsteinu, a pohađali pripadnici Središta za nadzor zračnog prostora bojne ZMIN, Hrvatskog vojnog učilišta dr. Franjo Tuđman i pripadnici Vojske Republike Slovenije.

...

Certificirani obučavatelji osposobljeni su za obuku djelatnika u svojim postrojbama.

Ceremoniji uručenja certifikata nazočili su zapovjednik Središta za obuku brigadir Goran Huljev, pukovnik Ryan L. Roper zapovjednik 435th CRSS-Contingency Response Support Squadron iz zračne baze u Ramsteinu i pukovnica Gina Keppeler iz Američkog veleposlanstva u Zagrebu.

Ovom prigodom brigadir Huljev se zahvalio instruktorima na trudu i njihovom znanju koje su prenijeli polaznicima obuke. Ukazao je i na izvrsnu suradnju s pripadnicima Vojske Republike Slovenije. Istaknuo je kako očekuje da se ovakvi oblici suradnje nastave i ubuduće.

 

 

Pukovnik Roper je istaknuo kako je Središte za obuku bilo izvrstan domaćin, te je čestitao polaznicima obuke na ostvarenim rezultatima. Pohvalio je i instruktore koji su odradili odličan posao.
“Izuzetno sam zadovoljan organizacijom i provedbom ove obuke. Na obuci smo utvrdili postojeća, te stekli nova znanja i vještine. Bila je ovo i izvrsna prigoda za razmjenu iskustava što će nam svima pomoći u našem radu”, rekao je satnik Valter Tomšič pripadnik vojske Republike Slovenije.

Njegovo mišljenje dijeli i natporučnik Tomislav Kolobara iz Središta za nadzor zračnog prostora bojne ZMIN. “Izrazito sam zadovoljan obukom. Instruktori američkih zračnih snaga pokazali su izuzetnu profesionalnost i znanje koje će nam uvelike pomoći u daljnjem prenošenju našeg znanja novim naraštajima časnika za navođenje. Pohvalio bih i suradnju s kolegama iz slovenske vojske koja je bila na vrhunskoj razini”, rekao je natporučnik Kolobara.

Zapovjednik Središta za obuku brigadir Goran Huljev i zapovjednik Pilotske škole Središta za obuku brigadir Željko Harapin održali su i radni sastanak s pukovnikom Ryan L. Roperom i pukovnicom Ginom Keppeler. Obje strane dosadašnju su suradnju ocijenile odličnom, te izrazile želju za dodatnom suradnjom.

Tijekom boravka u Zemuniku američka strana obišla je učionice i kabinete Središta za obuku te 392. eskadrilu aviona i 393. eskadrilu helikoptera 93. krila HRZ-a gdje su upoznati s modelom školovanja naših vojnih pilota.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 252 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li članstvo Ukrajine u NATO-u?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com