Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
U 8.30 sati zajedničko izaslanstvo MORH-a i OSRH položit će vijence i zapaliti svijeće na grobovima preminulih dužnosnika

MORH i OSRH: Obilježavanje blagdana Svih svetih i Dušnog dana

 

MORH i OSRH

 

Novosti iz Domovine

 

 

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u utorak, 31. listopada 2017., izaslanstva Ministarstva obrane RH i Oružanih snaga RH, Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva unutarnjih poslova obilježit će blagdan Svih svetih i Dušni dan.

 

Na Gradskom groblju Mirogoj u utorak, 31. listopada 2017., u 8,30 sati zajedničko izaslanstvo MORH-a i OSRH predvođeno načelnikom Glavnog stožera OS RH generalom zbora Mirkom Šundovom, te državnim tajnicima Tomislavom Ivićem i Zdravkom Jakopom, položit će vijence i zapaliti svijeće na grobovima preminulih dužnosnika:

 

 • gospodina Gojka Šuška
 • stožernog  generala Martina Špegelja
 • stožernog generala Zvonimira Červenka
 • generala zbora Imre Agotića
 • general-bojnika Gordana Čačića

 

Nakon toga, u 9 sati na Gradskom groblju Mirogoj, zajedničko izaslanstvo MORH-a i OS RH pridružit će se u polaganju vijenaca i paljenju svijeća najvišim državnim izaslanstvima.

 

Također, u utorak, 31. listopada 2017., u 11,00 sati u svim županijskim središtima i Gradu Zagrebu izaslanstvo Ministarstva obrane RH i Oružanih snaga RH, položit će vijence kod središnjeg spomen-obilježja u alejama poginulih hrvatskih branitelja i na središnjim grobljima u sjedištima svih županija, a iznimno u:

 

 • Istarskoj županiji - kod središnjeg križa na gradskom groblju u Puli,
 • Osječko-baranjskoj županiji - kod Spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata na Trgu slobode u Osijeku te kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na gradskom groblju u Osijeku,
 • Splitsko-dalmatinskoj županiji - kod središnjeg križa na gradskom groblju Lovrinac u Splitu te na groblju hrvatskih branitelja na Lovrincu u Splitu,
 • Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji - na gradskom groblju Miroševac.

 

Misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje održat će se na Dušni dan, u četvrtak, 2. studenog 2017. u Zagrebu, u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu, s početkom u 10.30 sati , a predvodit će ju vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan, te u svim županijama na Dušni dan,  u četvrtak, 2. ili u petak, 3. studenoga 2017., u 10,00 ili 11,00 sati.

 

 

Foto: vojni-ordinarijat.hr

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: morh.hr

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medij

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 200 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr