Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
"Današnji incident je izolirani slučaj, ne može reći da se stvara migrantska ruta"

Iranski migrant pokušao napasti hrvatskog policajca

 

Migranti

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Uhićeni muškarac koji je jutros u mjestu Prilišće na hrvatsko-slovenskoj granici pokušao napasti policajca, koji je napad odbio pucnjima u tlo iz službenog pištolja, je iranski migrant. On je pokušao ilegalno ući u Sloveniju zajedno s još trojicom migranata, od kojih su dvojica uspjela prijeći granicu i za njima traga slovenska policija, dok jednoga traže hrvatski policajci.

 

Načelnik PU karlovačke Josip Ćelić izjavio je novinarima u općini Netretić, gdje se sve i dogodilo, kako je iskusni policajac iz Duge Rese pravovremenom reakcijom i upozoravajućom uporabom vatrenog oružja odbio napad migranta koji je, oglušivši se na njegovu zapovjed da se zaustavi, nasrnuo na policajca tupim predmetom. Napadač je uhićen te protiv njega slijedi kriminalističko istraživanje.

...

Opisujući incident s upotrebom vatrenog oružja Ćelić je rekao da je takva situacija s napadom na policajca izolirani događaj, da ga još nisu imali u Karlovačkoj županiji, ali da je policajac postupio zakonito, pravovremeno i opravdano te s dva hica upozorenja odbio od sebe fizički napad, ne ozlijedivši pritom napadača. Policijski službenik je u redovnom obnašanju policijske službe uočio ilegalne prelaske državne granice i s ciljem sprječavanja izdao zapovijed da počinitelj stane, a on je krenuo u napad te je, da bi odbio napad na sebe, policijski službenik uporabio vatreno oružje. Ispalio je jedan hitac u zemlju, nakon ispaljenog hica počinitelj je i dalje nastavio s napadom tupim predmetom na policajca i stao je tek nakon drugog hica, čime je zaustavljen napad, uhićena osoba i time spriječena u ilegalnom prelasku državne granice, istaknuo je.

 

Pojasnio je kako je u svojoj redovnoj službi svaki policajac osiguran zaštitnom opremom i svim sredstvima za rad, pa i vatrenim oružjem, a svaki od njih zna koja je zakonita uporaba vatrenog oružja.

Ćelić je podsjetio kako karlovačka Policijska uprava brine i o 55,5 km granice s BiH, manje-više lako prohodnoj zelenoj granici, a sada je i u okolnostima kada i vremenski uvjeti pogoduju osobama koje žele ilegalno prijeći granicu spremna zapriječiti takve ilegalne prelaske.

Upitan može li nakon ovoga policija potvrditi kako više nije riječ samo o izoliranim ilegalnim prelascima granice, već da se radi o nečem puno ozbiljnijem, odnosno da kroz Karlovačku županiju ide ili migrantska ruta ili migrantski val, načelnik PU karlovačke je odgovorio kako se ne može reći da je to migrantski val, već pojačani ilegalni prelazak.

Načelnik Karlovačke policijske uprave Josip Čelić izjavio je za HRT-ov središnji Dnevnik da je policajac prilikom redovnog obnašanja službe uočio tri osobe koje su pokušale ilegalno preći granicu. Naredio im je da stanu, ali su se oni nastavili kretati prema Sloveniji, a jedan od njih je krenuo napasti policajca. Kazao je i da je u ovome slučaju upotreba vatrenog oružja bila opravdana i zakonita. Dvije osobe su prešle državnu granicu prema Sloveniji, jedna je na hrvatskoj strani i za njima se intenzivno traga, dodao je Čelić. Smatra da je današnji incident izolirani slučaj te da se ne može reći da se stvara migrantska ruta. 

 

 

 

 

 

Foto: 1. Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 447 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Budućnost Hrvatske je u rukama:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Nema slika
Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja