Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
HRVATSKA

Modernizacija oružanih snaga dviju zemalja s naglaskom na razmjenu iskustava o razvojnim projektima

Načelnik Zajedničkog stožera BiH u službenom posjetu Hrvatskoj
 
OSRH
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine general-pukovnik Senad Mašović s izaslanstvom posjetio je u utorak, 2. listopada 2018. Ministarstvo obrane RH i Glavni stožer Oružanih snaga RH, gdje su ga primili potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima.


Tijekom sastanka ministar Krstičević i general Mašović razgovarali su o bilateralnoj obrambenoj suradnji i o daljnjem razvoju zajedničke suradnje.

...

Istaknuli su važnost zajedničke obuke i uvježbavanja pripadnika Oružanih snaga BiH  s pripadnicima hrvatskog kontingenta prije upućivanja u NATO operaciju „Odlučna potpora“ u Afganistanu, koja se kontinuirano provodi.

Razgovaralo se i o jačanju suradnje i međusobne potpore u aktivnostima prevencije i uklanjanja posljedica od prirodnih i drugih katastrofa.

Ministar Krstičević tom je prilikom istaknuo potporu Republike Hrvatske Bosni i Hercegovini u aktivaciji Plana za članstvo Bosne i Hercegovine u NATO-u te spremnost u dijeljenju iskustava., a general Mašović zahvalio je na potpori u pogledu izobrazbe vojnih osoba i kadeta iz Bosne i Hercegovine na hrvatskim vojnim školama i u vojnim programima. Također, izaslanstvo BiH pohvalilo je vodstvo MORH-a i Oružanih snaga u vođenju strateških projekata i modernizaciji Hrvatske vojske. 

- sadržaj se nastavlja -

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Novi načelnik Zajedničkog stožera OS BiH posjetio je MORH i Glavni stožer OSRH na poziv načelnika Glavnog stožera OS RH, generala Šundova. Na sastanku izaslanstava oružanih snaga RH i BiH generali Šundov i Mašović također su razmotrili mogućnosti unaprjeđenja bilateralne vojne suradnje, kao i suradnju u području vojne izobrazbe. Razgovarali su i o razvoju i modernizaciji oružanih snaga dviju zemalja s naglaskom na razmjenu iskustava o razvojnim projektima, a bilo je riječi i o razvoju regionalne suradnje u multinacionalnim inicijativama, kao i o sigurnosnom stanju u regiji.

U sklopu službenog posjeta Oružanim snagama RH general Mašović u pratnji izaslanstva posjetio je i Hrvatsko vojno učilište „Dr. Franjo Tuđman“, gdje ih je primio zapovjednik HVU-a general-bojnik Mate Pađen.


Nakon prezentacije rada i razvoja Učilišta, izaslanstvo BiH susrelo se s bosanskohercegovačkim polaznicima škola na Hrvatskom vojnom učilištu. Do sada je ukupno 84 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovina završilo neki oblik vojne izobrazbe na Hrvatskom vojnom učilištu, a trenutno se na HVU školuje 32 pripadnika OS BiH, od kojih dvoje u Ratnoj školi „Ban Josip Jelačić“ i sedam u Zapovjedno stožernoj školi „Blago Zadro“ te dva polaznika u Dočasničkoj školi „Damir Tomljanović Gavran“, dok je 21 pripadnik u programu kadet na sveučilišnim studijskim programima.

Također, u sklopu posjeta izaslanstvo OS BiH posjetilo je i tvrtku HS Produkt u Karlovcu, gdje su im predstavnici tvrtke prezentirali svoje proizvode.

 

OSRH

 

 

Foto: MORH/M.Čobanović


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 270 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Budućnost Hrvatske je u rukama:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja