Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
HRVATSKA

"Ova vježba jedna je od najsloženijih koju smo u našoj povijesti mogli organizirati"

Završna faza priprema za vježbu 'Velebit 18 – združena snaga'
 
Velebit 18
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Uzbunjivanjem postrojbi Hrvatske vojske u utorak, 9. listopada 2018. počela je završna faza priprema za vojnu vježbu Oružanih snaga RH Velebit 18 – združena snaga.

 

Nakon uzbunjivanja provest će se razmještaj postrojbi i sredstava u područja gdje će se provoditi vježba, a s radom počinju i zapovjedna mjesta zapovjedništava snaga koje sudjeluju u vježbi.

...

Naime, sva zapovjedništva koja sudjeluju u vježbi od danas su funkcionalna i operativna - Zapovjedništvo operacije „Združena snaga“ u Udbini te Zapovjedništvo „Sjever“ u Slunju i Zapovjedništvo „Jug“ na Dugom otoku, kao i podređena taktička zapovjedništva. Također, pojačane su mjere pripravnosti i zaštite snaga na svim lokacijama i u svim postrojbama Oružanih snaga RH, napose onima koje sudjeluju u vježbi.

Počelo je i razmještanje dijela snaga u područja aktivnosti u vježbi. Narastanje snaga trajati će do petka, 12. listopada, a u subotu, 13. listopada u ranim jutarnjim satima vježba Velebit 18 – združena snaga počinje punim intenzitetom i trajat će neprekidno 72 sata.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

„Ova vježba jedna je od najsloženijih koju smo u našoj povijesti mogli organizirati. Cilj vježbe je provjera spremnosti Hrvatske vojske za našu temeljnu zadaću, a to je obrana domovine,“ izjavio je zapovjednik vježbe viceadmiral Robert Hranj, te je pritom naglasio: „Iako se radi o velikim manevrima i pokretima snaga, sve naše aktivnosti ni u kojem segmentu neće utjecati na redovan život građana Republike Hrvatske.“

Vježbom će se provjeriti sposobnosti usklađenog i koordiniranog djelovanja različitih vojnih sposobnosti iz različitih organizacijskih cjelina Oružanih snaga RH pri stvaranju željenih učinaka i ostvarenja zadanih ciljeva.

Velebit 18 – združena snaga sveobuhvatna je, združena intergranska vježba svih postrojbi Hrvatske vojske. To je glavni obučni događaj Hrvatske vojske u 2018. godini, koji će se provesti od 13. do 15. listopada u neprekidnom trajanju od 72 sata na vojnim lokacijama širom Republike Hrvatske.

Na vježbi će sudjelovati oko 5500 pripadnika Hrvatske vojske i dio pričuvnog sastava, a bit će korištena borbena i neborbena tehnika te naoružanje i oprema iz svih postrojbi OSRH.

 

Velebit 18

 

Foto: 1. MORH/M.Čobanović


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 309 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Svijet u 2050. obilježit će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Nema slika
Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja