Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
HRVATSKA

Republika Hrvatska za Kosovo je prijateljska država i strateški partner u regiji

Službeni posjet kosovskog ministra Berishe Hrvatskoj
 
Berisha
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević susreo se u srijedu, 7. studenog 2018. godine s ministrom Kosovskih snaga sigurnosti Rrustemom Berishom.

 

Ovo je drugi službeni posjet ministra Berishe Hrvatskoj ove godine, nakon što je u srpnju u Zagrebu sudjelovao na Posebnom sastanku ministara Američko – jadranske povelje (A5).

...

Na sastanku su potvrđeni vrlo dobri bilateralni odnosi dviju zemalja. Hrvatska snažno podupire euroatlantske aspiracije zemalja Jugoistočne Europe pa tako razvija i snažno partnerstvo s Kosovom. 


Ministri Krstičević i Berisha izrazili su zadovoljstvo razvijenom obrambenom suradnjom usmjerenoj prema jačanju regionalne sigurnosti i stabilnosti. Hrvatska je strateški partner Kosovu u području obrane što je posebno vidljivo kroz izobrazbu velikog broja pripadnika Kosovskih snaga sigurnosti na Hrvatskom vojnom učilištu, "Dr. Franjo Tuđman'' i vojno-studijskim programima Sveučilišta u Zagrebu.

- sadržaj se nastavlja -

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Ministar Krstičević poručio je da će Republika Hrvatska nastaviti snažno promovirati politiku otvorenih vrata NATO-a i EU, te da je vjerodostojna perspektiva proširenja, uz provođenje nužnih strukturnih reformi, ključ stabilnosti i napretka Jugoistočne Europe.

"Održali smo vrlo sadržajan sastanak pri čemu me ministar Berisha upoznao s procesom transformacije Kosovskih snaga sigurnosti. U sklopu službenog posjeta Republici Hrvatskoj, ministar Kosovskih snaga sigurnosti Rrustem Berisha s izaslanstvom posjetio je i tvornicu "HS Produkt" u Karlovcu što otvara prilike za hrvatsku vojnu industriju i suradnju u procesu modernizacije KSS-a", kazao je ministar istaknuvši pritom kako je Hrvatska vojska primjer profesionalnosti i vrhunske uvježbanosti i da je Republika Hrvatska spremna sva znanja dijeliti s partnerima i pomoći Kosovu na euroatlantskom putu.

- sadržaj se nastavlja -

 

Berisha

 

Ministar Berisha zahvalio je Ministarstvu obrane RH na otvorenoj podršci i potpori te na dugogodišnjem sudjelovanju Hrvatske vojske u NATO operaciji potpore miru KFOR na Kosovu: "Republika Hrvatska za Kosovo je prijateljska država i strateški partner u regiji. Cilj našeg posjeta je daljnje unapređenje suradnje koja je u interesu mira i stabilnosti cijele regije. Članstvo u NATO savezu naš je strateški cilj i smatramo da ćemo od Hrvatske puno naučiti". 

Ministar Berisha tom je prilikom uputio poziv ministru obrane Krstičeviću za uzvratnim posjetom Kosovu.

Nakon održanog bilateralnog sastanka u Ministarstvu obrane, ministar Berisha s izaslanstvom MORH-a posjetio je Hrvatsko vojno učilište "Dr. Franjo Tuđman" gdje se susreo s pripadnicima Kosovskih snaga sigurnosti (KSS-a) koji su na školovanju u Hrvatskoj. 

U sklopu službenog posjeta izaslanstva će posjetiti i RACVIAC – Centar za sigurnosnu suradnju u Rakitju te Središte za međunarodne vojne operacije (SMVO).

 

Foto: 1. MORH/J.Kopi


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 367 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Budućnost Hrvatske je u rukama:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja