Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
HRVATSKA

Na današnji dan prije 27 godina varaždinski i međimurski policajci pokušali su se preko tada okupiranoga Karadžićeva probiti prema opkoljenom Vukovaru

Jarmina: Obilježena 27. godišnjica pogibije policajaca
 
Jarmina
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja na izlazu iz Jarmine prema Karadžićevu, u blizini Vinkovaca, obilježena je 27. godišnjica pogibije pripadnika Specijalne jedinice policije "Rode" iz Varaždina.

Na današnji dan prije 27 godina varaždinski i međimurski policajci pokušali su se preko tada okupiranoga Karadžićeva probiti prema opkoljenom Vukovaru, no u Karadžićevu su ih dočekale neusporedivo veće agresorske snage koje su spriječile tu akciju.

 

Poginuli su policajci Mladen Kasun, Zvonko Kardoš, Branko Kos i Željko Pongrac. Policajac Vlado Štampar je nestao, a 28 pripadnika "Roda" je ranjeno.

- sadržaj se nastavlja -

 

Karadžićevo 

 

Kod spomen-obilježja vijence je položio izaslanik Hrvatskoga sabora i Vlade Anđelko Stričak u pratnji saborskog zastupnika Steve Culeja, izaslanstvo MUP-a s posebnim savjetnikom ministra Mladenom Markačem na čelu, načelnici varaždinske, međimurske i vukovarsko-srijemske Policijske uprave, izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja Dinko Tandara te izaslanstva braniteljskih udruga, obitelji poginulih i nestalih policijskih službenika te izaslanstva općina Jarmine i Vinice i Vukovarsko-srijemske županije.

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Foto: 1. scrshot HRT


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: DPCM/Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 365 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com