Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
HRVATSKA

General Fabbri: Iznimno sam ponosan na sve vas i čestitam vam na svemu što ste učinili

Svečani doček 1. HRVCON-a UNIFIL iz operacije UN-a u Libanonu
 
UNIFIL
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

U vojarni "Kamensko" u Karlovcu u četvrtak, 22. studenog 2018. održan je svečani doček pripadnika 1. hrvatskog kontingenta iz operacije potpore miru Ujedinjenih naroda u Libanonu - UNIFIL (United Nations Interim Force in Lebanon).

 

Uz članove obitelji i kolege iz postrojbi, dočeku su nazočili i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković, zapovjednik Alpske brigade Julia (Brigata Alpina Julia) Talijanske kopnene vojske (L'Esercito Italiano) brigadni general Paolo Fabbri, zamjenik zapovjednika HKoV-a brigadni general Boris Šerić, predstavnici postrojbi HV-a i Talijanske kopnene vojske, predstavnici MUP-a i drugi.

...

Kontingent je bio ispraćen u misiju 18. travnja 2018. Većina pripadnika činila je Satniju za opću inženjerijsku potporu u sastavu Bojne za borbenu potporu (Combat Support Battalion) pod zapovijedanjem talijanskog pukovnika Marca Arculea, koji je također nazočio dočeku. Bojnu su većinom činili pripadnici talijanske brigade Julia, a uz hrvatski kontingent u njoj su bili zastupljeni i pripadnici mađarskih te austrijskih oružanih snaga.

Osim inženjerijskih zadaća potpore postrojbama i osoblju misije UNIFIL, hrvatski kontingent je izvršavao i zadaće pomoći lokalnoj civilnoj zajednici te sudjelovao u međunarodnim vježbama i obuci.

- sadržaj se nastavlja -

UNIFIL

Pozdravljajući kontingent u ime potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića te načelnika Glavnog stožera OSRH generala zbora Mirka Šundova, general Jurković je poručio da su ispunili sve što se od njih tražilo, i to zahvaljujući iznimnom trudu svih pojedinaca.

"Očekivanja od vas bila su velika, jer niste bili samo vojnici, nego i veleposlanici Republike Hrvatske te HV-a. Iza vas je ostao trag svih inženjerijskih zadaća koje ste izvršili, no najvažnije je što ste pridonijeli svjetskom miru", istaknuo je general.

General Fabbri rekao je da je bojna u punom smislu riječi djelovala kao multinacionalna i u Libanonu izvršila niz zadaća. "Vidio sam fantastičnu postrojbu, odavali ste dojam pravih vojnika i ljudi. Iznimno sam ponosan na sve vas i čestitam vam na svemu što ste učinili", zaključio je talijanski zapovjednik brigade.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Zapovjednik 1. hrvatskog kontingenta bojnik Željko Javorović naglasio je da su hrvatski vojnici u UNIFIL-u dobili niz priznanja i pohvala, te pokazali mnoga znanja i stručnost. Zahvalio je svim pripadnicima na profesionalnosti i zalaganju, kojima su dali veliki doprinos misiji, ali i civilima u Libanonu.

U okviru svečanosti, najistaknutijim pripadnicima 1. HRVCON-a dodijeljene su nagrade i pohvale, a prigodni glazbeni program izveo je orkestar Sinfonietta Glazbene škole Karlovac.   

Kontingent od 52 pripadnika,  većinom čine pripadnici Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske, a zapovjednik je bojnik Željko Javorović.

 

UNIFIL

Foto: 1. MORH / T. Brandt


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 499 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Svijet u 2050. obilježit će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja