Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
HRVATSKA

U Vukovaru prvi dječji advent "Svi zajedno za radost Božića u Vukovaru"

Počele adventske svečanosti
 
Advent
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Blagdanski ugođaj diljem Hrvatske - počele su adventske svečanosti.

 

Ukrašeni su mnogi gradovi, Vukovar, Zagreb, Osijek, Rijeka... 

...

Tradicionalnim paljenjem prve svijeće na vijencu oko Manduševca na glavnom trgu počeo je najljepši advent u Europi. Već prve večeri tisuće posjetitelja na zagrebačkim ulicama. Ukrašavanje grada još je jednom zadovoljilo sve ukuse. Jedna od najvećih atrakcija i ove će godine biti Ledeni park. Klizanje pod zvijezdama i dalje je veliki hit. No osim bogatog zabavnog i kulturnog programa - advent je prepoznatljiv i po gastronomiji. Publici se u sklopu adventa predstavlja i dvadesetak zagrebačkih obrtnika.

Zagrebački advent, koji je tri godine zaredom proglašen najboljim u Europi, još je jednom otvorio svoja vrata. Iako se više ne može natjecati za titulu - prema viđenom prvoga dana - nema ni najmanje sumnje da će i ove godine padati rekordi.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Lampice su osvijetlile Osijek još sinoć, a prvu adventsku svijeću gradonačelnik Ivan Vrkić upalit će sutra u 17.15 u Parku kralja Petra Krešimira, koji je ove godine odabran kao središnja lokacija manifestacije Advent u Osijeku. Božićnog ugođaja bit će i u baroknoj jezgri Tvrđi s ponudom obrtnika i OPG-ova te u središtu grada. Na Adventu u Parku su šarene kućice s gastronomskom ponudom, kuhanim vinom te pozornica na kojoj će se održati 20 koncerata. Sutra nastupa grupa Vatra, stižu i Belfast food te Gustafi. U dvorištu Sokolskog doma bit će nikad veće klizalište na 1500 četvornih metara.

Svakog vikenda Advent će imati drugu temu. Ovoga se otvara Bijelo-plavom pričom kao oda Gradu u povodu njegova rođendana. Tijekom cijelog prosinca bit će organizirane i razne radionice za djecu koja mogu uživati u posebnom božićnom tramvaju. 

Danas je u Rijeci upaljena blagdanska rasvjeta. Prvi put u blagdanskom je ruhu zasjao i Trg Riječke rezolucije. U novu božićno-novogodišnju rasvjetu od Trga bana Jelačića do Jadranskog trga uloženo je oko 530 tisuća kuna. U 17.30 na Koblerovu trgu upaljena je prva svijeća na adventskom vijencu, a zatim je slijedila svečanost na Korzu i Trgu Riječke rezolucije uz nastup glazbenika i Prvih riječkih mažoretkinja.

Splitski Advent zamišljen je kao božićna oaza za djecu. Riva je zasjala, a božićni sajam otvoren je u Đardinu i Ulici kralja Tomislava. I u Splitu ove godine nekoliko novih lokacija - ispred HNK nastupat će ulični umjetnici.

I središtem Vukovara zavladalo je adventsko raspoloženje. Osim koncerata, kuhanog vina i domaće ponude jela i pića - i ondje novost: prvi dječji advent "Svi zajedno za radost Božića u Vukovaru". Onamo će doći mališani iz cijele Hrvatske. 

 

Advent

Advent

Foto: 1. i 2. Matija Habljak/PIXSELL, 3. Robert Anic/PIXSELL


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 314 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com