Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
HRVATSKA

Reakcija Ministarstva hrvatskih branitelja na medijske napise

MHB: Vrbaniću je ponuđeno stambeno zbrinjavanje kreditom
 
Medved
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Iz Ministarstva hrvatskih branitelja u ponedjeljak su reagirali na medijske napise o stambenom zbrinjavanju Maria Vrbanića koji je ustvrdio kako pomoćnik ministra rješava stambeni problem branitelja na način da mu sugerira da provali u prazan stan te istaknuli da mu je ponuđeno stambeno zbrinjavanje kreditom.

 

Telegram je objavio članak u kojem se kaže da im je 49-godišnji hrvatski branitelj Mario Vrbanić koji živi u Vukovaru u unajmljenom stanu te tvrdi da nema nikakvih stalnih prihoda ispričao kako je nebrojeno puta razgovarao s pomoćnikom ministra branitelja Nenadom Križićem, a u nekoliko navrata i sa samim ministrom Medvedom, da mu pomognu u stambenom zbrinjavanju.

...

Tvrdi i kako je dobio bezbroj obećanja, a onda mu je pomoćnik ministra Križić rekao kako će razgovarati s državnim tajnikom Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom, da ”malo okrene glavu” i dopusti Vrbaniću da provali u neki od praznih stanova.

Ministarstvo: Vrbanić nema status hrvatskog branitelja

Ministarstvo hrvatskih branitelja u priopćenju navodi kako Mario Vrbanić, prema podacima iz službene evidencije Ministarstva hrvatskih branitelja, nema status hrvatskog branitelja te stoga ne ispunjava Zakonom o hrvatskim  braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji propisane uvjete za stambeno zbrinjavanje.

"Budući da Ministarstvo hrvatskih branitelja ostvaruje dobru suradnju s drugim državnim tijelima koja provode postupak stambenog zbrinjavanja, a posebno sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje koji u svome djelokrugu rada provodi postupke stambenog zbrinjavanja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i pripadnika Hrvatskog vijeća obrane, Ministarstvo navedenom tijelu ima mogućnost predlaganja hitnog stambenog zbrinjavanja osoba koje nam se obraćaju za pomoć.

Tako je i slučaju obitelji Vrbanić upućena preporuka Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje glede rješavanja njihove stambene problematike te zamolba za hitno stambeno zbrinjavanje Povjerenstvu za hitno stambeno zbrinjavanje Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje", stoji u priopćenju u kojem se ističe da je Ministarstvo upućivalo prijedloge i preporuke Središnjem uredu više puta tijekom 2017. i 2018. godine.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Vrbaniću je kao opunomoćeniku svoje majke ponuđeno stambeno zbrinjavanje

"S obzirom da je majka Marija  Vrbanića - Ana Vrbanić stekla status člana obitelji smrtno stradalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, Mario Vrbanić je zatražio da se riješi njezino stambeno pitanje u prihvatljivom obliku. Gospodin Vrbanić upoznat je s odredbama zakona koje propisuju da se pravo na zbrinjavanje može ostvariti tek nakon podnošenja zahtjeva za stambeno zbrinjavanje i uvrštavanjem zahtjeva na važeću Listu prvenstva za dodjelu stambenog  kredita, sukladno članku 5.  st.  l.  Uredbe o stambenom zbrinjavanju članova obitelji, smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja te HRVI i dragovoljaca iz Domovinskog rata. Mariju Vrbaniću, kao opunomnoćeniku svoje majke ponuđeno je stambeno  zbrinjavanje njegove majke dodjelom jednog od slobodnih stanova u Vinkovcima,  Grubišnom Polju ili Belom Manastiru, kuće u Sisku ili dodjelom bespovratnog stambenog kredita koji bi za samačku obitelj Ane Vrbanić mogao iznositi  do  28.000  eura", navodi Ministarstvo i dodaje da se Vrbanić odlučio se za stambeno zbrinjavanje svoje majke Ane Vrbanić dodjelom stambenog  kredita.

"Eventualno pravo bi Ana Vrbanić mogla ostvariti  nakon 1.  ožujka 2019. odnosno nakon  objave konačne potvrđene Liste prvenstva za 2019.   godinu, ukoliko neće imati zapreka za dodjelu stambenog  kredita, o čemu je u tijeku u Ministarstvu hrvatskih branitelja provođenje skraćenog  upravnog  postupka", stoji u priopćenju na kraju kojeg se zaključuje i da Ministarstvo hrvatskih branitelja brine  o zakonitosti postupanja i osuđuje bilo kakvu mogućnost sugeriranja strankama da počine štetnu radnju na teret državnog  proračuna ili državne imovine.

Foto: 1. HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 451 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Svijet u 2050. obilježit će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja