Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

General zbora Mirko Šundov sudjelovao je na panelu Nacionalna sigurnost

 
Hrvatska kakvu trebamo
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

U Zagrebu je u ponedjeljak, 4. ožujka 2019. održana konferencija "Hrvatska kakvu trebamo – dvije godine poslije", u organizaciji Večernjeg lista.

 

Na konferenciji su izlaganja održali predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

...

General zbora Mirko Šundov sudjelovao je na panelu Nacionalna sigurnost, zajedno sa savjetnikom ministra unutarnjih poslova Draganom Lozančićem i bivšim ministrom obrane Antom Kotromanovićem.

U svom izlaganju general Šundov istaknuo je kako je Strategijom nacionalne sigurnosti jasno određen okvir kako Hrvatska vojska treba funkcionirati, te kako je Hrvatska vojska uz Hrvatsku policiju, vatrogasnu zajednicu, Hrvatsku gorsku službu spašavanja, Hrvatski crveni križ prepoznata kao važan segment sustava domovinske sigurnosti.

Naglasio je kako su prošle godine u okviru Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti održane vježbe Kibernetički Štit 18 i protupožarna vježba Sigurnost 18.

Također, načelnik Glavnog stožera izrazio je zadovoljstvo uspješno provedenom najsloženijom vojnom vježbom Velebit 18- združena snaga, koja je provedena u sve četiri dimenzije ratovanja – kopno, more, zrak i kibernetičlki prostor, te je pokazala spremnost Hrvatske vojske za svoju temeljnu misiju – obranu zemlje. 

- sadržaj se nastavlja -

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Istaknuo je kako su zahvaljujući povećanom obrambenom proračunu značajno povećana materijalna prava pripadnicima Hrvatske vojske i kako je kao značajna demografska mjera uvedeno i potpisivanje ugovora za vojnike na neodređeno vrijeme.

U okviru panela raspravljalo se o stanju nacionalne sigurnosti u protekle dvije godine, s osvrtom na uspostavljeni sustav domovinske sigurnosti, stanje u Hrvatskoj vojsci i njezinoj ulozi u sustavu domovinske sigurnosti, o Strategiji nacionalne sigurnosti, trenutnom stanju borbene eskadrile, migracijama i iseljavanju iz Hrvatske.

Panelisti su u zaključku izrazili zadovoljstvo održanom konferencijom i složili se kako je nacionalna sigurnost veoma značajno nacionalno pitanje.

Na panelu su prisustvovali i pomoćnik ministra obrane Petar Mihatov te polaznici 21. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić" Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman".

 

Hrvatska kakvu trebamo

Foto: MORH / T. Brandt

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 504 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Svijet u 2050. obilježit će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja