Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Pismo odvjetnika Scenic grupe iz Australije

 
Scenic grupa
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Ne dopuste li uljanikovci nastavak rada na polarnom kruzeru, slijede kaznene prijave i protiv Štrajkaškog odbora i protiv Uprave Uljanika.

 

 

Stoji to u pismu odvjetnika Scenic grupe iz Australije, vlasnika polarnoga kruzera koji se gradi u pulskom škveru.

...

Također, ime čelnika Štrajkaškog odbora Uljanika Borisa Cerovca u medijima se pojavilo među osobama osumnjičenima za malverzacije u Uljaniku.

On potvrđuje da je bio član NO-a Uljanika 2008. i tada upozoravao na nepravilnosti u gradnji četiriju brodova s velikim gubicima, tzv. balkova.

"O tome smo raspravljali na današnjoj sjednici Štrajkaškog odbora. Situacija je doista teška i neizdrživa, prijetnje stižu sa svih strana, od brodovlasnika i kooperanata do samih radnika i političara. Radnici su već osmi dan u štrajku, kooperantima je i dalje ulaz u krugu brodogradilišta zabranjen, a hoće li se ta odluka promijeniti ostaje da se vidi", izjavio je Boris Cerovac, predsjednik Jadranskog sindikata.

Novinare je zanimalo i kako tumači to što se u pojedinim medijima i njegovo ime pojavilo među osobama osumnjičenima za malverzacije u Uljaniku.

Naime, upravo je Cerovac kao predstavnik radnika bio član Nadzornog odbora Uljanik brodogradilišta od 2007. do 2013. godine, imenovan od strane tadašnjeg Radničkog vijeća.

 

Cerovac: Krenula je hajka na mene kako bi i mene ocrnili

"Ovo je veliki igrokaz, sada je krenula hajka na mene kako bi i mene ocrnili. Nitko me još nije kontaktirao, ukoliko me policija pozove na razgovor rado ću se odazvati. Uostalom i prije otprilike dva mjeseca bio sam na razgovoru na policiji u svojstvu svjedoka. Stoga, tu sam, neka me zovu, ja ću se bez problema odazvati", izjavio je Hini.

Naglasio je da je i tada, kao član Nadzornog odbora Uljanik brodogradilišta, upozoravao na nepravilnosti u gradnji četiriju brodova s velikim gubitcima, tzv. balkova. 

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Inače, devetorica osumnjičenih za kaznena djela zlouporabe u gospodarskom poslovanju i jednu subvencijsku prijevaru u brodogradilištima Uljanik i 3. maj, 'tešku' oko 1,2 milijarde kuna, ujutro su dovedena na Županijski sud u Rijeci, gdje je počelo saslušanje kod suca istrage Duška Tišme, koji će odlučiti o njihovu zadržavanju u istražnom zatvoru.

U akciji Uljanik privedeni su bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda, bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe Anton Brajković, bivši članovi Uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan, direktor Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić, direktor Uljanik Shipmanagmenta Darko Šorc, bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Silvan Kranjc, direktor Uljanik Pomorstva za usluge Elvis Pahljina, bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Eduard Milovan, te bivši direktori 3. maja Zdravko Pliško i Domagoj Klarić.

Osumnjičeni su za kaznena djela zloporabe u gospodarskom poslovanju i subvencijsku prijevaru, počinjene na štetu brodogradilišta u Puli i Rijeci i državnog proračuna.

 

Foto: poslovni.hr

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: DPCM/Hina/HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 280 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Ocijenite obrazovnu reformu:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com